Održan Svetosavski bal u Derventi

Svetosavskim balom u Derventi večeras su sve obrazovne ustanove na području opštine obilježile krsnu slavu Svetog Savu.

Direktor Osnovne škole “Nikola Tesla” LJubiša Đurić rekao je da se na proslavi okupilo više od 280 prosvjetnih radnika i drugih zvanica.

“Vjerujem da će narednih godina da nas bude još više. Nije bilo lako organizovati bal, ali pomogli su drugi direktori škola koji imaju iskustva u organizaciji. Nesebičnu pomoć dobili smo i od načelnika opštine Milorada Simića”, rekao je Đurić.

Direktor Srednje stručne i tehničke škole Branka Jović napomenula je da su sve škole na području opštine proslavile krsnu slavu u svojim prostorijama.

Svečanosti je prisustvovao načelnik opštine Derventa Milorad Simić koji je čestitao krsnu slavu svim školama, prosvjetnim radnicima i svima koji slave kod svojih kuća.

Sveštenici Srpske pravoslavne crkve osveštali su slavsko žito i kolač, koji su prelomiti direktor Đurić i načelnik Simić.

Za narednu godinu domaćin organizacije proslave je Osnovna Škola “Đorđo Panzalović” iz naselja Osinja.

Svetosavskom balu prisustvovali su sveštenici, narodni poslanici Igor Žunić i Vesna Jungić, zamjenik načelnika Siniša Jeftić, predsjednik Skupštine opštine Marijan Kljajić, potpredsjednik skupštine Slaven Gojković i druge zvanice.

SRNA