Home GRADOVIDerventa Održan sastanak na temu nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici

Održan sastanak na temu nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici

by admin

U okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” koja se provodi u periodu od 25.11. do 10.12. svake godine, policijski službenici Policijske stanice Derventa su u prostorijama ove stanice organizovali sastanak kojem su prisustvovali predsjednik Osnovnog suda Derventa, predstavnici Gradske uprave, Centra za socijalni rad i Centra za mentalno zdravlje Derventa, kao i predstavnici Udruženja žena Derventa.

Tema sastanka bila je nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, te krivično-pravni i drugi oblici reagovanja na takvu pojavu.

U toku sastanka izvršena je analiza dosadašnjeg zajedničkog rada ovih institucija u pogledu nasilja nad ženama, kao i rad Multisektorskog tima koji djeluje na području grada Derventa.

Zajednički stav prisutnih jeste da se radi o jednoj aktuelnoj problematici koja zahtjeva stalno razmatranje i stalni rad, te spremnost zajedničkog djelovanja i nastavak dalje saradnje u pogledu ove problematike.

Policijska uprava Doboj apeluje na građane da ne dozvole sebi da trpe nasilje ili da postanu žrtva nasilja u porodici, te da svaki vid nasilja prijave policiji na besplatni broj telfona „122“, a poziv može biti i potpuno anoniman, ili da to prijave najbližoj Policijskoj stanici.

Preporučujemo