Održan Kolegijum SO Derventa: Sjednica lokalnog parlamenta 14. decembra

Kolegijum Skupštine opštine Dervente održao je danas 12. sjedincu, na kojoj su jednoglasno usvojili da će  naredno zasjedanje SO Derventa biti održano 14. decembra.

Pred odbornicima lokalnog parlamenta najznačajnije teme biće rebalans budžeta opštine Dervente za 2017. godinu, kao i usvajanje i izvršenje budžeta za narednu godinu. Odbornici će na ovoj sjedinici imati i prijedlog odluke o utvđivanju poreske stope, kao i prijedlog o visini vrijednosti nepokretnosti  za obračun poreza na nepokretnosti za 2018. godinu.

“Sjednica SO Dervente, biće održana 14. decmbra u 10 časova. Od tema narednu sjednicu izdvojio bih Usvajanje prijedloga Programa rada skupštine sa sledeću godinu, rebalans budžeta za ovu godine”, izjavio je predsjednik SO Derventa, Marijan Kljajić.

Među usvojenim temama dnevnog reda je i prijedlog o osnivanju Savjeta za bezbjednost saobraćaja opštine Dervente, kao i Nacrt odluke o komunalni taksama, te prijedlog o prodaji dvije parcele neizgrađenog građevinskog zemljišta u svojini opštine i Odluka o određivanju imena ulica u gradu.

Koelgijm SO upoznat je i sa Rješenjem Centralne izborne komisije BiH, po kojem Edin Dizdarevoć ostaje član Opštinske izborne kmsije do isteka mandata, iako je na lični zahtjev tražio da napusti komisiju, jer je stekao uslove za penziju.

TV K3