Održan Dan učeničkih dostignuća specijalnih škola

U Derventi je održana priredba Dan učeničkih dostignuća specijalnih škola iz Republike Srpske, povodom obilježavanja 3. decembra – Međunarodnog dana lica sa invaliditetom.
Direktor Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” iz Dervente Vladan Popović rekao je novinarima da je treći put održana ova zajednička priredba.

“Na priredbi pokazujemo šta smo radili tokom godine, šta su učenici naučili, šta i koliko mogu”, istakao je Popović.

Osim učenika Centra “Budućnost”, domaćina priredbe, učestvovali su štićenici iz Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora i Centra “Zaštiti me” iz Banjaluke, te Centar “Sunce” iz Prijedora.

Stručni saradnik za inkluziju učenika sa smetnjama u razvoju u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske Vanja Čolić ističe da je neophodna podrška učenicima u smetnjama u razvoju tokom cijele godine.

“Na Međunarodni dan lica sa invaliditetom oni žele da nam prikažu svoj rad u toku cijele godine. Svakako zavređuju pažnju, ne samo danas, već tokom cijele godine”, rekla je Čolićeva.

Večerašnjoj priredbi prisustvovao je i zamjenik načelnika opštine Derventa Siniša Jeftić, koji je naglasio potrebu podizanja svijesti javnosti o licima sa invaliditetom.

SRNA