Radio Derventa – RTV Derventa vijesti
Derventa Društvo

Odobrena sredstva za sanaciju samostana u Derventi

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske obezbijediće 10.000 KM za sanaciju krova i postavljanje termoizolacije na samostanu u Derventi.

Ugovor o realizaciji ovog projekta danas su u Banjaluci potpisali ministar za izbjeglice i raseljena lica Davor Čordaš i predstavnik Družbe sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskoga iz Sarajeva Mirjana Djaković.

Čordaš je istakao da je obnova vjerskih objekata veoma važna za povratničku populaciju, zbog čega je Ministarstvo izdvojilo sredstva za ovaj projekat, kao što godinama nastoji da pruža podršku projektima održivog povratka.

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, u okviru pružanja podrške projektima održivog povratka, u proteklih šest godina na prostoru Dervente za obnovu vjerskih objekata je izdvojilo više od 350.000 KM.

Iz Ministarstva je saopšteno da su Čordaš i Djakovićeva razgovarali o povratku na prostore gdje Družba sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskoga djeluje, kao i o značaju projekata, koji će biti realizovani, za vjernike i povratnike.

SRNA

Related posts

Novi asfalt do popularnog dervenstkog izletišta – FOTO

Pronađena tablica na magistralnom putu u Derventi – FOTO

Potrebni volonteri za biciklističku trku “Beograd-Banjaluka” u Derventi