Home GRADOVIDoboj Odata počast poginulim pripadnicima policije

Odata počast poginulim pripadnicima policije

by Dejan B.

Pripadnici Policijske uprave Doboj danas su, povodom obilježavanja Dana policije i 29 godina postojanja Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, položili cvijeće i odali počast za 127 poginulih pripadnika ove uprave u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Načelnik Policijske uprave Slobodan Radinković podsjetio je na poginule policajce koji su dali živote za mir, slobodu i blagostanje u Srpskoj, a ovrnuvši se na proteklih godinu dana od brojnih aktivnosti je izdvojio angažovanje u borbi protiv virusa korona, te akcije na suzbijanju prometa droge.

Radinković je zadovoljan što tokom ove godine nije evidentirana saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom, te podsjetio na nedavne uspješne intervencije pripadnika policije u spasavanju života i odgovaranju od samoubistava u Petrovu i Brodu.

Radinković je najavio da će, povodom Dana policije, dobojski policajci danas posjetiti Dom za smještaj djece i omladine bez roditeljskog staranja “Prijateljsku kuću” u Doboju, koju vodi holandska humanitarka Marliz van Hofen, i štićenicima uručiti prigodne poklone.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Vladimir Marković rekao je da se se mora sačuvati sjećanje na one koji su dali živote za Republiku Srpsku, a njihovim porodicama odati dužno poštovanje.

Zbog epidemioloških mjera današnja manifestacija je održana skromnije i u manjem broju.

Parastosu i polaganju vijenaca prisustvovali su i članovi porodica poginulih policajaca i Petog odreda Specijalne brigade policije Doboj.

U odbrambeno-otadžbinskom ratu 102 pripadnika aktivnog i rezervnog sastava ove uprave i 25 pripadnika Specijalne brigade policije Republike Srpske dali su život za mir, slobodu i blagostanje u Srpskoj.

SRNA

Preporučujemo