Home GRADOVIDerventa Od danas potpisivanje peticije “Branimo istinu, ne damo Srpsku” i u Derventi

Od danas potpisivanje peticije “Branimo istinu, ne damo Srpsku” i u Derventi

by admin

Potpisivanje peticije pod sloganom “Branimo istinu, ne damo Srpsku” kojom se odbacuju izmjene Krivičnog zakona BiH koji je nametnuo odlazeći visoki predstavnik Valentin Incko od danas (utorak, 27. jul) će biti organizovano i u Derventi.

Svi zainteresovani građani moći će da potpišu peticiju na štandovima koji će biti postavljeni na Trgu pravoslavlja i kod Hiper marketa „Kort“ u periodu od 9 do 21 čas svakog dana.

– Ovo je prelomni trenutak za Republiku Srpsku jer je nedopustivo da se u 21. vijeku nameće uvođenje verbalnog delikta, da se na nelegalan način, mimo provođenja procedura mijenjaju zakoni u funkciji pokretanja „inkvizitorskih“ procesa protiv pripadnika srpskog naroda koji se i na taj način želi proglasiti genocidnim u cjelini. Volja naroda mora da se poštuje, zbog toga naše sugrađane pozivamo da u što većem broju potpišu peticiju, poručuju organizatori potpisivanja peticije.

Pozivaju isve zainteresovane volontere koji žele da učestvuju u prikupljanju potpisa da svoje podatke ostave volonterima na štandovima, nakon čega će biti kontaktirani i moći će dati svoj doprinos akciji.

Preporučujemo