Home Vijesti plus + Od danas obavezna zimska oprema!

Od danas obavezna zimska oprema!

by admin

Policijska uprava Doboj podsjeća vozače da je od danas 01. novembra do 01. arila naredne godine, bez obzira na vremenske uslove, sva motorna vozila moraju imati odgovarajuću zimsku opremu i moraju je koristiti u zimskim uslovima.

Na osnovu Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, putnička i teretna vozila, kao i autobusi moraju posjedovati pneumatike sa gaznim slojem dubine najmanje četiri milimetra ili pneumatike sa ljetnim profilom uz posjedovanje odgovarajućih lanaca koji se postavljaju na pogonske točkove u slučaju zimskih uslova. Pored navedenog, teretna vozila i autobusi moraju posjedovati i priručni alat (lopata, vreća pijeska od 25 do 50 kg).
Takođe, za sva motorna vozila, pneumatici na istoj osovini moraju biti jednaki po profilu, konstrukciji i po vrsti gazećeg sloja.

Policijski službenici naše Uprave u narednom periodu vršiće pojačanu kontrolu vozila u pogledu opremljenosti zimskom opremom posebno tokom nepovoljnih vremenskih prilika.

Apelujemo na vozače da radi lične bezbjednosti i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju, pored zakonske obaveze u pogledu posjedovanja i korištenja zimske opreme, u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim vozilom te da poštuju saobraćajna pravila i propise.

 

Policijska uprava Doboj

Preporučujemo