Obilježen Dan Republike: Srpska je svetinja koju trebamo čuvati

Služenjem parastosa poginulim borcima Vojske Republike Srpske i polaganjem vijenaca na Centralno spomen-obilježje za 608 poginulih srpskih boraca u Derventi je danas obilježen Dan Republike.
Načelnik opštine Derventa Milorad Simić čestitao je svim građanima Dan Republike, ističući da je Srpska svetinja koju treba čuvati.

“Nama je Republika Srpska sve. Ona je svetinja i treba je čuvati. Jedino tako možemo opstati, radeći, gradeći i čuvajući ovu svetinju”, rekao je Simić novinarima.

Predsjednik Predsjedništva Opštinske boračke organizacije Čedo Vujičić podsjetio je da je 608 stanovnika Dervente poginulo u posljednjem odbrambeno- otadžbinskom ratu, dok je više od 800 ranjenih.

“U borbama za oslobođenje Dervente i stvaranje Republike Srpske učestvovalo više od 5.000 Dervenćana kroz Osinjsku srpsku brigadu i 27. brigadu”, rekao je Vujičić.

On je u ime Boračke organizacije svim građanima Republike Srpske uputio čestitku povodom Dana Republike.

Vijence ispred Centralnog spomen-obilježja položili su načelnik opštine Derventa Milorad Simić, delegacija lokalne skupštine, Boračke organizacije, organizacija i udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, delegacija Policijske stanice i predstavnici političkih partija.

U Centru za kulturu priređen je svečani prijem koji su zajednički organizovali načelnik opštine Derventa i Boračka organizacija.

SRNA