Novo priznanje načelniku Simiću i Opštini Derventa

Direkcija evropske agencije za izbor Najmenadžera BiH, Jugoistočne i Srednje Evrope odnosno međunarodni evropski žiri ove agencije,sa sjedištem u Bosni i Hercegovini,sastavljen od uglednih menadžera i naučnih radnika,donio je odluku da se jedna od prestižnih nagrada ove Direkcije,a u okviru 37. dodjele nagrade „Evropski –BH Najmenadžer i Najkompanija godine“ dodijeli načelniku opštine Miloradu Simiću kao „Najnačelniku 2017“, a Opštini Derventa specijalno priznanje „Najbolja opštinska administracija“.

„Nagrada se dodjeljuje za odlično vođenje opštine, za izvanredne rezultate rada i obezbjeđenje i nastojanje da Derventa bude grad ugodnog življenja ,te za strane privredne investicije“,stoji u obrazloženju žirija.

Nagrada će načelniku Simiću biti uručena na svečanoj ceremoniji u Banskom dvoru u Banjaluci, u četvrtak 7.decembra 2017.godine.

U više decenija svog postojanja nagrada “Najmenadžer“ je postala prepoznatljiva , priznata i poznata kao mjerilo uspjeha menadžera i njihovih kompanija.

Nagradu je pokrenula međunarodna zajednica za širu regiju, zajedno sa domaćim asocijacijama biznisa. Imidž i ugled ovog priznanja stečen je, prije svega, jer se nagrada dodjeljuje isključivo za konkretne rezultate koje je kompanija odnosno osoba postigla u praksi, gdje su vidljivi konkretni rezultati rada i nema nikakve veze sa politikom.

Od ukupno ove godine oko 2.000 nominovanih od strane privrednih komora, udruženja privrednika , biznismena i pojedinaca, nezavisni žiri agencije će ove godine dodijeliti 20 nagrada u više kategorija: za mali, srednji i veliki biznis te nagraditi one koji nisu direktno u biznisu ali koji stvaranjem ambijenta za biznis uveliko doprinose ukupnom razvoju.

U ovu kategoriju spadaju i nagrade najgradonačelnik-najnačelnik, najministar, najambasador kao i nagrade ljudima iz nauke i kulture,sporta medija. Neki od dobitnika ove nagrade su ambasador OSCE Đonatan Mur, amabasador Austrije u BiH Martin Pamer, Philip Zepter (Zepter Group-Monako),Toni Meggle (Mljekare Meggle-Njemačka), Jože Colarič(Krka, Slovenija), Zoran Janković(gradonačelnik Ljubljanje), Marek Varhol( Atlantic Co-Francuska),Zoran Zaev (premijer Makedonije), Filip Vujanović ( predsjednik Crne gore) te raniji i sadašnji ambasadori SAD,Njemačke ,Kine,Srbije,Slovenije, Češke Republike, Hrvatske, Mađarske,Crne Gore,Italije, Poljske.Projekat je potekao iz SAD i ima podršku međunarodne zajednice.

derventa.ba