Home GRADOVIDerventa Novi kino hitovi u Centru za kulturu

Novi kino hitovi u Centru za kulturu

by Dejan

Novi bioskopski hitovi  “Sveta Petka krst u pustinji” i  “Kašej: Kradljivac nevjesti” biće predstavljeni derventskoj publici u Centru za kulturu u ponedjeljak 19.09.2022 godine, a ulaz je 5KM.

Repertoar:

Crtani film “Kašej: Kradljivac nevjesti” u 18:00 časova

Film “Sveta Petka krst u pustinji” u 20:00 časova

SVETA PETKA KRST U PUSTINJI

Pobožna devojka Paraskeva, napušta svoj život među ljudima u gradu Konstantinopolju i odlazi u Jordansku pustinju gde provodi narednih 40 godina svog života boreći se sa iskušenjima, gresima i unutarnjim demonima. Pratimo njen put od obične devojke do najvoljenije i najpoštovanije Svetiteljke Pravoslavlja. Bočna priča nam govori o dve žene (arapkinji Zejnebi iz beduinskog plemena i Paraskevi) koje potiču iz različitih kulturnih, socijalnih i verskih sredina, ali dele iste ljudske emocije, vrednosti i stvaraju neobično prijateljstvo svojim čistim srcima. Tokom boravka u pustinji, Zejneba je Paraskevin jedini prijatelj, ali i ogledalo i odraz spoljnjeg sveta koji je Paraskeva napustila.
Ova priča nam govori kako ljudi mogu da pobede svoje slabosti. Teme filma su univerzalna moralna pitanja čovečanstva, što ga čini aktuelnim i danas, bilo gde na svetu.

KAŠELJ: KRADLJIVAC NEVJESTI

Iz nekog razloga Kašej, večno mlad i uvek besprekorno obučen, ne može sebi da nađe odgovarajuću nevestu već tri stotine godina. Jednog dana on postaje primoran, pod pretnjom smrću, da kidnapuje jednu od prvih lepotica Dalekog kraljevstva, Varvaru. Ovde počinju njegove neverovatne avanture ispunjene izazovima.

Preporučujemo