Nova rasvjeta u nekoliko derventskih naselja

Rekonstrukcija ulične rasvjete u Bosanskim Lužanima, u ulici Stevana Nemanje i Derventskom Lugu je u završnoj fazi.Sredstva za rekonstrukciju obezbijeđene su iz kapitalnog budžeta opštine za ovu godinu, a izvođač radova je “Energosistem” iz Brčkog.

U ulici Stevana Nemanje će postojeća rasvjeta biti zamijenjena efikasnijom dok će uz magistralni put u Lužanima Bosanskim i Adžinom potoku kao i u Derventskom lugu mreža rasvjete biti proširena.Na ovaj način će se poboljšati vidljivost u pomenutim mjestima i bezbjednost, a značajno smanjiti potrošnja električne energije.

“Radovi u Derventskom Lugu i Lužanima Bosanskim su završeni i tu je riječ o nastavku gradnje postojeće mreže.Narednih dana biće završena rekonstrukcija u ulici Stevana Nemanje. Značaj ovih poslova je višestruk posebno zbog uštede električne energije ali i sigurnosti pješaka koji će sada hodati bolje osvijetljenim ulicama”, rekao je Goran Jevtić, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.

Realizacija ovih projekata posebno je značajna u ulici Stevana Nemanje kojom se kreće veliki broj učenika i u Lužanima Bosanskim, uz magistralni put.

derventa.ba