Nisu poštovali Zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije a potom uputili prijetnje opštinskom inspektoru

Foto: Radio Derventa

Policijskoj stanici Derventa, 24.03.2020. godine, obratilo se oštećeno lice odnosno opštinski inspektor iz Dervente, koje je prijavilo da ga je lice icicijala S.M. iz Dervente nazvalo telefonom te uputilo prijeteće riječi, iz razloga što je isto izdalo prekršajni nalog članovima njegove porodice, jer se prilikom kontrole nisu nalazili na adresi na kojoj su prijavili boravak za vrijeme kućne izolacije.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela „Ugrožavanje sigurnosti“.

Policijska uprava Doboj apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske.

Svi oni koji ne budu poštovali odluke Republičkog štaba za vanredne situacije biće procesirana u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

PU  Doboj