Nastavljena realizacija projekata prekinutih krajem prošle godine

Sa početkom građevinske sezone počelo se sa realizacijom  infrastrukturnih projekata započetih prošle godine,a čija je realizacija odgođena zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

Od ukupno 23 projekta neki od njih su u međuvremenu završeni,a neki su čekali povoljnije vremenske uslove.Jedan od projekta, sa čijom se realizacijom krenulo je i vodovod u Bijelom Brdu, dug dva kilometra gdje se trenutno rade priključci.Projekat finansira Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS.

Vodovod će obuhvatiti sve predratne korisnike koji su i u prethodnom periodu bili priključeni na vodovod ali nisu imali dovoljan pritisak u mreži.Glavni vod je ranije zamijenjen tako da su se zainteresovani mještani mogli priključiti na gradsku vodovodnu mrežu koja im pruža dovoljno jak pritisak.

Već nekoliko dana mašine rade i na rekonstrukciji puta Begluci-Raščići- Kalačka.Radi se o projektu za koji je 80 posto sredstava izdvojilo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica,a opština će učestvovati sa 20 posto sredstava.

Radove na ovoj dionici obišli su predsjednik Skupštine opštine Marijan Kljajić i načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Goran Jevtić  i izrazili zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova, a zadovoljstvo su izrazili i mještani MZ Begluci.

U narednom periodu biće nastavljena realizacija projekata i to nastavak izgradnje kanalizacione mreže u Novom Naselju i rekonstrukcija puteva u Pojezni, Osinji, Gornjim Ceranima,Miškovcima, Crnči te puta prema Babinom Brdu i drugi.

derventa.ba