Načelnik opštine darovao prvorođenu bebu

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić posjetio je danas porodicu Erić i dukatom i prigodnim poklonima darivao Dunju, prvorođenu bebu u ovoj godini u ovoj lokalnoj zajednici.
Radost za bračni par Tatjanu i Gligorija Erića stigla je 1. januara u 12.40 časova u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, rođenjem Dunje, koja je imala svega dva kilograma i bila duga 45 centimetara.

“Zbog prijevremnog rođenja i malene kilaže, Dunja je bila u inkubatoru, ali sve je proteklo u najboljem redu. Ovo je naše prvo dijete i, ako Bog da, planiramo ih imati još. Biti majka je, zaista, divan osjećaj”, kaže Tatjana, koja je zahvalila načelniku za posjetu i uručenu poklone.

Simić rekao je da je posjeta prvorođenoj bebi tradicionalna i da za njega uvijek predstavlja veliku sreću i zadovoljstvo.

“Kad govorimo o natalitetu, želimo da se u Derventi rodi što više beba, a što manje ljudi ode. Tako se gradi zdrava sredina i društvena zajednica. Malenoj Dunji želim srećno i zdravo djetinjstvo i dug život”, rekao je Simić.

Od 30. oktobra 2018. godine obustavljen je rad derventskog porodilišta zbog rekonstrukcije prostora i ispunjavanja uslova iz pravilnika Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, pa porodilje iz Dervente idu u Doboju, Banjaluku ili neku drugu ustanovu.

SRNA