Home Vijesti plus + Na većini puteva nema zastoja, izbjegavati najtopliji dio dana za putovanja

Na većini puteva nema zastoja, izbjegavati najtopliji dio dana za putovanja

by admin

Na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH vozila saobraćaju bez zastoja i posebnih ograničenja, a zbog visoke dnevne temperature vazduha iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetuju vozačima da izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana i prave češće pauze.

Zbog radova u tunelima Čemerno na pravcu Brod na Drini dva-Vrba, Čeljigovići na putu Lapišnica-Ljubogošta i Stambolčić na dionici Pale-Podgrab, izmijenjen je režim saobraćaja.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici magistralnog puta Crkvina-Modriča jedan, na pravcu Derventa-Derventa (Žirovina), u dužini od 1,55 kilometara, Klašnice jedan-Gornja Vijaka jedan, kao i u tunelu „Ugar“, na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-entitestksa granica (Ugar).

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj i to na spoju sa prilaznim putem prema petlji Rudanka, na auto-putu „9. januar“, kao i na dionici magistralnog puta Ivanjska-Šargovac zbog rekonstrukcije raskrsnice sa lokalnim putem Zalužani-Dragočaj u naselju Ramići, te na dionici Dobro Polje-Miljevina.

Izmijenjen je režim saobraćaja na ukrštanju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišča zbog izgradnje kružne raskrsnice, na magistralnom putu Modriča jedan-Vukosavlje (Jakeš)-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-entitetska granica (Karuše), kao i na dionicama regionalnih puteva Stari Majdan-Lamovita i Tedin Han-entitetska granica (Križ).

Naizmjenično se odvija saobraćaj na dijelu magistralnog puta Bijeljina-Ugljevik u rejonu Suvog Polja gdje je u toku uređenje raskrsnice, dok se na pravcu Jezero-Šipovo u periodu od sedam do 17 časova povremeno obustavlja.

Na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta.

Zbog klizišta je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se jednom trakom odvija na dionici Kozarac-Mrakovica i na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, kao i na pravcu Tobut-Zajednice od sedam do 17 časova.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja na snazi su na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, u vremenu od osam do 15, a na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, u periodu od 08.15 do 15.05 časova.

Prevoz vangabaritnog tereta aktuelan je na pravcu međuentitetska linija Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-granični prelaz Brod (do 13. Jula), kao i na dionici međuentitetska linija Banj Brdo-granični prelaz Rača (do 16. jula).

Od 2. juna na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu na dionici Polje-

Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza, a na snazi je i zabrana saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku 238 na magistralnom putu na dionici Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U FBiH u tunelu Crnaja na pravcu Konjic-Jablanica u funkciji su obje trake, još večeras će biti na snazi obustava saobraćaja od 23 do 4.30 časova, a od sutra će vozila saobraćati naizmjenično, jednom trakom, u periodu od 20 do pet časova.

Radovi se izvode i u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionica Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do šest časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Zbog radova se usporeno saobraća na putevima Srebrenik-Orašje (naselje Ćehaje), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica) i Banovići-Živinice.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

SRNA

Preporučujemo