Na konkurs za izbor rukopisa ćiriličnog pisma stiglo 247 radova

Na konkurs opštinskog odbora prosvjetnog i kulturnog društva /SKUD/ “Prosvjeta” iz Dervente za izbor najljepših rukopisa ćiriličnog pisma stiglo je 247 radova iz brojnih država, a proglašenje pobjednika biće u utorak, 30. aprila.

Član Društva Milorad Đurđević rekao je Srni da su zadovoljni što je konkurs za izbor najljepših rukopisa ćiriličnog pisma izazvao veliku pažnju i dobar odziv učesnika.

“Radovi su pristigli iz Banjaluke, Sanskog mosta, Doboja, Zvečana /Kosovo i Metohija/, Mostara, Brčkog, Vršca, Vlasenice i rukopis djeteta od sedam godina iz Australije. NJegovo preosveštenstvo vladika zvorničko-tuzlanski Fotije je donirao 15 naslova knjiga sa posvetom na ime nagrada za najbolje učesnike”, kaže Đurđević.

On dodaje da su veliku podršku u promociji raspisanog konkursa dali predstavnici medija i izražava im zahvalnost na tome.

Komisija u sastavu Daliborka Malešević, Vanja Ružičić, Zdenko Bećarević i Jelena Đurđević već radi na izboru najljepšeg rukopisa.

Imena dobitnika nagrada biće objavljena nakon Vaskrsa, a nagrade će u vidu diploma i knjiga biti dodijeljene 30. aprila u 18.00 časova u Centru za kulturu opštine Derventa.

Nagrade se dodijeljuju za po pet prvih, drugih i trećih mjesta koje dostavljeni radovi budu zauzeli kada po ocjeni komisije budu proglašeni kao najljepši rukopisi ćiriličnog pisma.

SRNA