Home GRADOVIDerventa Mladi glumci pokazali svoje glumačko umijeće

Mladi glumci pokazali svoje glumačko umijeće

by Dejan B.

Narodna biblioteka „Branko Radičević“ je okupila tridesetak mlađih polaznika škole glume u Derventi. Oni su se derventskim mališanima, uzrasta oko 12 godina, premijernou ponedjeljak  predstavili mini predstavom pod nazivom „Svađa igračaka“. U toku sedmice biće održano  još niz predstava  odnosno mini revija predstava. Kao inspiracija za održavanje ove mini revije poslužilo je prošlogodišnje održavanje Omladinskog festivala u Derventi,koji je izazvao veliku zainteresovanost i veliki broj posjetilaca.

Siniša Tešanović ,diplomirani dramaturg i voditelj i mentor škole glume je istakao da su polaznici škole pokušali da publici dočaraju da smo u srži svi isti.

„Predstava sadrži jednu divnu pouku,a to je  da smo zapravo svi isti,a kroz nadmetanje  igračaka, koje sve imaju istu  svrhu  da unesu radost i razigraju  djecu, da to sve projektujemo na ljude. Nakon predstave djeca su izvela scenski kolaž u kojem smo htjeli da  pokažemo čistu glumu“, rekao je Tešanović  i istakao da su predstave pripremane od septembra i da se nada da će nastaviti sa radom do kraja decembra, ukoliko to budu dozvolili epidemiološki uslovi. Takođe je naglasio da se nada da će se povećati broj polaznika škole glume nakon  ovih predstava.

Mladi glumci ističu da je bilo zanimljivo pripremati se za ulogu igračaka što je donijelo mnogo smijeha i zabave kao i uzbuđenja što su se, po prvi put, uključili u glumački  svijet.

Tekst za ovu pozorišnu  predstavu  napisala je Brankica Radović.

Ove sedmice će se  predstaviti i starija grupa srednjoškolaca, koja broji  deset polaznika.

derventa.ba

Preporučujemo