Milorad Mišo Đurđević objavio novu slikovnicu „CVRČAK“ DAR ZA LjEPŠE DJETINSTVO

Derventski pjesnik Milorad Mišo Đurđević objavio je, uoči Vaskrsa, novu dječiju slikovnicu „Cvrčak“, u izdanju Književne zajednice „Vaso Pelagić“ iz Banjaluke.

Slikovnicu povodom ovog velikog hrišćanskog praznika daruje svim mladim čitaocima koji mu se jave i iskažu želju da i ovu poučnu slikovnicu imaju na svojim policama sa knjigama.
Slikovnica sadrži dječu pjesmu, nastalu na osnovu poznate priče „Cvrčak i mrav“, a autor Đurđević kaže da je „Cvrčak“ dar ne samo za mališane, nego za sve one koji se osjećaju djecom.

“Slikovnica govori o cvrčku, pametnom i nadarenom violinisti, koji se tokom godine u znanje i muziku toliko unio da je zaboravio da dolazi hladna zima u kojoj jedino u plodovima svog teškog rada uživa mrav” – istakao je Đurđević.

Dodaje se da ”Cvrčak” pridružio svojim milim drugovima: Koki, Cuki, Gici, Žirafi, Rodi, Kosu i Medi, kao njegova osma dječija slikovnica.
Nesebičan doprinos poetsko slikovnom ostvarenju dali su i Gorana Todorić koja je uradila likovnu obradu, recezent Stevka Kozić Preradović i Vjekoslav Novaković koji je obavio tehničku pripremu.

Đurđević je član Udruženja književnika Republike Srpske i Srpskog književnog kluba ”Vihor” Derventa.

Damir Kljajić – Glas Srpske