Radio Derventa – RTV Derventa vijesti
  • Početna
  • Derventa
  • Milorad Mišo Đurđević objavio novu slikovnicu „CVRČAK“ DAR ZA LjEPŠE DJETINSTVO
Derventa Kultura

Milorad Mišo Đurđević objavio novu slikovnicu „CVRČAK“ DAR ZA LjEPŠE DJETINSTVO

Derventski pjesnik Milorad Mišo Đurđević objavio je, uoči Vaskrsa, novu dječiju slikovnicu „Cvrčak“, u izdanju Književne zajednice „Vaso Pelagić“ iz Banjaluke.

Slikovnicu povodom ovog velikog hrišćanskog praznika daruje svim mladim čitaocima koji mu se jave i iskažu želju da i ovu poučnu slikovnicu imaju na svojim policama sa knjigama.
Slikovnica sadrži dječu pjesmu, nastalu na osnovu poznate priče „Cvrčak i mrav“, a autor Đurđević kaže da je „Cvrčak“ dar ne samo za mališane, nego za sve one koji se osjećaju djecom.

“Slikovnica govori o cvrčku, pametnom i nadarenom violinisti, koji se tokom godine u znanje i muziku toliko unio da je zaboravio da dolazi hladna zima u kojoj jedino u plodovima svog teškog rada uživa mrav” – istakao je Đurđević.

Dodaje se da ”Cvrčak” pridružio svojim milim drugovima: Koki, Cuki, Gici, Žirafi, Rodi, Kosu i Medi, kao njegova osma dječija slikovnica.
Nesebičan doprinos poetsko slikovnom ostvarenju dali su i Gorana Todorić koja je uradila likovnu obradu, recezent Stevka Kozić Preradović i Vjekoslav Novaković koji je obavio tehničku pripremu.

Đurđević je član Udruženja književnika Republike Srpske i Srpskog književnog kluba ”Vihor” Derventa.

Damir Kljajić – Glas Srpske

Related posts

Novi asfalt do popularnog dervenstkog izletišta – FOTO

Pronađena tablica na magistralnom putu u Derventi – FOTO

Potrebni volonteri za biciklističku trku “Beograd-Banjaluka” u Derventi