Home GRADOVIDerventa Mališani na Čardaku dobili novo igralište

Mališani na Čardaku dobili novo igralište

by Dejan

Mališani u derventskom naselju Čardak imaju još jedno mjesto za igru, nakon što je danas, dječijim turnirom u fudabalu, simbolično otvoreno novo igralište u ulici Kosovskih junaka u ovom dijelu grada. Vrijednost ovog projekta je 183.000 KM.

Fudbalski teren sa vještačkom travom, poligon za basket i mobilijar za djecu – sve se to može naći na novoizgrađenom dječijem igralištu u naselju Čardak u Derventi, za koji je izdvojeno 183.000KM. Mališani presrećni što se više neće morati igrati na ulici.

Naselje Čardak je mnogobrojno. Samo u ulici Kosovskih junaka gdje je izgrađeno igralište ima oko 60-ak mališana.

“Oko 60 djece gravitira igralištu samo u ulici Kosovskih junaka, a prije izgradnje igrališta mnogi od njih igrali su se na ulici. Hvala svima koji su podržali igradnju ovih terena, kao i onima koji su ga ukrasili, srednjoškolcima i gospodinu Zdenki Bećareviću” rekla je predsjednica Mjesne zajednice Čardak Petra Kaloperović.

Jedan od inicijatora izgradnje igrališta je mještanin Čardaka Slaviša Đuraš. Kaže da bi ovaj projekat trebao da zaživi i u drugim naseljima.

“Ideju za igralište u projekat je pretvorio Ljubiša Topić, a iako je na početku ovaj teren bio zamišljen u vrijednosti 80.000 maraka, kasnije je izdvojeno više novca zbog dodatnih sadržaja koji su izgrađeni. Rađeno je u više etapa i završeno je prije par mjeseci. Sve je jako funkcionalno”, kaže Slaviša.

Prvi čovjek Dervente Milorad Simić kaže da grad izdvaja velika sredstva kada je u pitanju sport.

“Za ovaj sportski kompleks izdvojeno je 183.000 maraka unazad nekoliko godina. Dočekali smo da ovo mjesto okupi mnogo djece i vidimo da smo uradili pravu stvar”, kaže Simić.

Svečanost otvaranja igrališta upotpunio je turnir omladinske selekcije Fudbalskog kluba „Tekstilac“, a gradonačelnik je šutiranjem lopte u okvir gola ozvaničio početak turnira.


(Tekst i foto: TV K3)

Preporučujemo