“Mali šampioni” uspješno organizovali prvi Međunarodni turnir – FOTO

Škola fudbala „Mali  šampioni“ iz Dervente, prethodnog vikenda organizovala je Međunarodni dječiji fudbalski turnir na terenu stadiona u Kalenderovcima kod Dervente.

Svečano otvaranje turnira upotupunili su najmlađi članovi Kuluturno-umjetničkog društva mladih “Bosiljak”, nakon čega je Međunarodni dječiji fudbalski turnir otvorio v.d. načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, Dragan Pajić.

Prvog dana u subotu igrala su godišta 2005. i 2007., a u obje kategorije bilo je po osam ekipa, raspoređene u dvije grupe. Prvo mjesto kod generacije 2005. osvojila je ŠF Sloga Jakeš, dok je drugo piraplo ŠF Mladost iz Lončara, a treći su bili NK Psunj Sokol Okučani, Hrvatska. U generaciji 2007. Prvo mjesto osvojila je  ŠFNK Tošk Tešanj, druga je bilaŠF Sportino-MA iz Maglaj, treća NK Sloga Jakeš.

Drugog dana u nedjelju igrali su 2006. i 2008.godište, gdje takođe bilo po osam ekipa u obje kategorije. Prva u kategoriji 2006. bila je Marsonija iz Slavonskog Broda, druga Rudanka, a treći Tango iz Modriče. U generaciji 2008., prva je bila ŠF Napredak Zavidovići, drugo mjesto Jedinstvo Vučkovci i treće ŠF NK Tošk Tešanj.

Organizatori turnira ističu das u zadovljni svojim prvim turnirom, ujedno i proslavom prvog rođendana svoje škole.

“Bila nam je velika čast i zadovljstvo da tokom dva dana ugsotimo 32 ekipe, što nije malo. Svakako da moram odati veliko priznanje, te uputiti sve pohvale Kalenderovčanima i ljudima koji su nam pomogli, da ovo što bolje organizujemo. Drago mi je da su nakon odlazka na mnoge turnire, “Mali šampioni” dočekali sve te svoje prijatelje i pokazali kakvi su domaćini”, ističe organizator i trener, Slađan Radanović.

Učešće na prvom turniru uzele su sledeće ekipe: NK “Psunj Sokol” Okučani, ŠF “Tempo” iz Gradačca, ŠF  “Rudanka”, FK „Mladost“ Lončari, ŠF „Prijatelji“ iz Broda, ŠF„Montevideo“ iz Mrkonjića, NK “Marsonija” Slavonski Brod, FK “4. Juli” Pojezna, ŠF “Jedinstvo” Vučkovci, FK “Sloga” Jakeš, ŠF “Sportino-MA” iz Maglaja,  ŠF NK “Tošk” Tešanj, ŠF “Tango” Modriča, ŠF “Trijumf” Gradačac, ŠF “Napredak” Zavidovići i domaćin ŠF “Mali šampioni”.

Slobodan Živanić