Lišeni slobode zbog osnova sumnje da su izvršili sedam krivičnih dijela

Policijski službenici Policijske stanice Derventa, 30. 11. 2018. godine, lišili su slobode lica A.S. (1994) i A.S. (1992), oba iz Dervente, zbog postojanja osnova sumnje da su prethodnu noć u Derventi, izvršila četiri krivična djela „Teška krađa“.

Za prijavljena lica A.S. i A.S. postoji osnov sumnje da su u toku noći 28/29. 11. 2018. godine u Derventi, izvršila provalu u pekaru, ugostiteljski objekat, apoteku i frizerski salon, odakle su nakon izvršene prematačine otuđivala novac.

Većina otuđenog novca je pronađena i biće vraćena oštećenim licima.

Istog dana na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa izvršen je pretres porodične kuće i pomoćnih objekata koju koriste navedena lica, prilikom čega su pronađeni tragovi i dokazi koji mogu da posluže kao dokaz u krivičnom postupku. Takođe, tokom pretresa je pronađena i oduzeta određena količina zlatnog nakita i drugih predmeta koji navedena lica može dovesti u vezu sa izvršenjem tri krivična djela „Teška krađa“, izvršenih na području Brčko distrikta.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, 30.11.2018. godine, lica A.S. i A.S. su predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj na dalje postupanje.

PU Doboj