Home GRADOVIDerventa Lišena slobode lica koja su prevozila državljane Sirije

Lišena slobode lica koja su prevozila državljane Sirije

by admin

Policijski službenici Policijske stanice Derventa, 29.09.2021. godine, u mjestu Živinice, područje grada Derventa, oko 16, 00 časova, izvršili su kontrolu putničkog automobila marke „Mercedes” kojim je upravljalo lice inicijala T.S. iz Broda i putničpkog automobila marke „VW Vento” kojim je upravljalo lice inicijala D.J. sa područja grada Derventa, prilikom čega je u oba vozila pronađeno po pet državljana Sirije.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela „Krijumčarenje lica“.

Istog dana na osnovu saglasnosti dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i naredbe Suda BiH izvršen je pretres navedenih lica i putničkih automobila prilikom čega su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

Lica inicijala T.S. i D.J. su lišena slobode, dok su lica iz Sirije predata u dalju nadležnost pripadnicima Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj a isti su saslušani u prostorijama Službe za poslove sa strancima – Terenska kancelarija Doboj.

Takođe, putnički automobili marke „Mercedes” i marke „VW Vento” su oduzeti.
Rad po navedenom se nastavlja.

Preporučujemo