Lišena slobode dva lica koja su nabavljala i prodavala narkotike

Policijski službenici Policijske stanice Derventa i Sektora kriminalističke policije CJB Doboj, na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Derventa, 04.11. 2014. godine, izvršili su pretres putničkog vozila marke „alfa romeo“ vlasništvo Đ.M. iz Dervente, prilikom čega su pronašli i izuzeli dva PVC prozirna omota u kojim se nalazila žućkasta materija koja po svojim morfološkim osobinama asocira na opojnu drogu „heroin“, ukupne težine od 4,35 grama.
Vozilo je zaustavljeno na magistralnom putu Doboj – Derventa, a na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja da se u njemu nalaze lica koja posjeduju narkotike radi dalje prodaje. Pretresom lica E.D. iz Sarajeva pronađena su i izuzeta dva PVC pakovanja u kojim se nalazila bijela praškasta materija koja po svojim morfološkim osobinama asocira na opojnu dogu amfetamin „spid“, ukupne težine od 9,91 gram. Prilikom pretresa D.A. iz Šapca, Republika Srbija, pronađena je korištena medicinska šprica i igla.
Oba lica su lišena slobode i nad njima je u toku je kriminalistička obrada. Nakon dokumentovanja Okružnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

 

CJB Doboj
Radio Derventa