Kristina Čečavac juniorska vicešampionka Evrope: Hvala svima na velikoj podršci

Od 2. do 10. septembra u prestonici Makedonije održano je Evropsko juniorsko i kadetsko prvenstvo u kik-boksu, gdje je članica Kluba borilačkih vještina/KBV/ “Derventa” iz Dervente Kristina Čečavac, osvojila  srebrnu medalju u kategoriji juniorki -70 kg.

Mlada kik-boksera je pod povredom odradila već dio priprema, te je i pod povredom nastupala u Skoplju, što se odrazilo na finalnu borbu, gdje je morala predati meč Italijanki.

“Finalni meč započeo  je dobro i odvijao se u moju korist, sve dok nisam osjetila jaku bol, gdje smo trener i ja znali da moramo stati. Bio je rizik nastaviti dalje borbu, ali teška srca rekli smo dosta je. Sigruno da je ostala tuga i razočarenje, jer sam vjerovala u pobjedu”, govori ova Dervenćanka.

Ipak, kaže da je ovo rezultat o kojima mnogi sanjaju, jer nakon Svjetskog srebra, uzela je i Evropsko.

“Trenirali smo u jako lošim uslovima, a to se odnosi na sparinge kojih nije ni bilo, ali šta je, tu je. Sada slijedi period oporavka, koji će nadam se biti brz, te da ću ponovo u trenažni proces i nove pobjede”, kaže Kristina.

Podsjećamo da je do polufinala stigla pobjedom nad predstavnicom Poljske, dok je plasman u finale ostvarila pobjedom nad borcem iz Irske.

“Prvenstvo je bilo na zavidnom nivou sa 1600 takmičara, kojima je jedini cilj pobjeda baš, kao što je i meni bio. Na kraju, zahvalila bi svima koji su mi bili podrška, te svima koji su tokom prvenstva slali poruke podrške, kao i jedno veliko hvala mojim trenerima Slobodanu Radovanoviću i Nikoli Đuriću”, zaključila je Čečavac.

Evropsko je održano u Areni Boris Trajkovski u Skoplju, a organizator je bila Svjetska organizacija u kik-boksu (World Association of Kickboxing Organizations-WAKO).

Slobodan Živanić