Košarkašice “Orlova” pobjednice Kupa Republike Srpske

Ekipa Ženskog košarkaškog kluba “Orlovi” iz Banjaluke pobjednik je Kupa Republike Srpske.
Banjalučanke su u finalnoj utakmici, koja je odigrana sinoć u Sportskom kulturnom centru Derventa, pobijedile ekipu “Leotara” iz Trebinja rezultatom 68:65.

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Jaćimović čestitao je pobjednicima Kupa Republike Srpske i ekipi “Leotara”, koja je pokazala da i pored svoje mladosti igra veoma dobro košarku.

“Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, dok je bila u mandatu predsjednika Vlade, veliku pažnju usmjeravala je ka sportu, a tako će biti ubuduće”, rekao je Jaćimović.

Generalni sekretar Košarkašog saveza Republike Srpske Dragan Ćazić smatra da je publika uživala u košarci, te da je Savez nastojao da promoviše žensku košarku.

“Zahvaljujemo se opštini Derventa na pomoći i saradnji koju nam je pružila u organizaciji završne manifestacije”, rekao je Ćazić.

Košarkašica “Orlova” Milica Zeljković kaže da je pobjeda bila očekivana, iako je bila “teška borba” u završnoj utakmici.

“Dugo smo čekale titulu, koja nam je prošle godine izmakla. Ispunile smo cilj i naš san se ostvario”, rekla je Zeljkovićeva.

SRNA