Home GRADOVIDerventa Kontrolisano preko 200 vozača u Derventi

Kontrolisano preko 200 vozača u Derventi

by admin

Policijska uprava Doboj je u periodu od 06. do 09.08.2021. godine, realizovala republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, a navedene aktivnosti organizovane u sklopu kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nazivom „Vozi oprezno putuj bezbjedno“.

Za četiri dana na području grada Derventa ukupno je kontrolisano 227 učesnika u saobraćaju od kojih je 207 alkotestirano. Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sanksionisano je 14 vozača, od toga kod jednog vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0, 01 do 0, 30 g/kg, kod osam vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0,31 do 0, 80 g/kg a kod dva vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0, 81 do 1, 50 g/kg. Kod dva vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od preko 1, 51 g/kg a kod jednog vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od preko 2, 00 g/kg i navedena lica su lišena slobode do otrežnjenja (3).

Jedan vozač je odbio da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu i isti je sankcionisan.

U kontrolama koje su organizovane posredstvom punktova, kontrolisana su sva eventualna kršenja zakonskih odredbi, ostvarujući vid kontrole tzv. lijevak, a po principu nulte tolerancije.

Tokom navedena četiri dana izdata su i 22 prekršajna naloga zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa tokom vožnje, jedan zbog nepropisnog prevoženja djece i nekorištenja auto-sjedalice, jedan vozača je sankcionisan zbog upravanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dva vozača su sakcnionisaa zbog isteka potvrde o registraciji ili zbog upravljanja neregistrovanim vozilom i dr.

Policijska uprava Doboj apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

 

PU Doboj

Foto ilustracija

Preporučujemo