Home GRADOVIDerventa Karate klub Derventa vrši upis novih članova

Karate klub Derventa vrši upis novih članova

by Dejan B.

Karate klub Derventa ove godine je napuno 41 godinu uspješnog rada. U klubu su stasali uspješni takmičari koji su poslije aktivne sportske karijere tokom osnovene i srednje škole, stasali u odlične studente koji su danas doktori, inženjeri, sportski instruktori jednom riječju uspješni porodični ljudi.

U klubu vježbaju djeca uzrasne kategorije od 6 do 18 godina, dok seniori koji su ostali raditi u Derventi takođe dolaze na treninge i aktivno učestvuju u takmičarskim obavezama. Karate je drugi sport poslije plivanja gde su aktivni svi mišići i gde se tjelo razvija, kako razvijenje snage tako i umno razvijanja u načinu razmišljanja. Karate je sport koji zahtjeva razmišljanje i adekvatno djelovanje u situacijama koje se postave, nije samo sirova snaga koja se nepotrebno razbacuje. U karate klubu Derventa treneri konstanto rade na različitim vježbama fizičke i razvijanju intelektualnih sposobnosti kako bi se najbolje djelovalo u datom momenut. Karate je bijeli sport, vještina koja prevenstveno predstavlja za osobu samoodbranu, a u zavisnoti od spremnosti osobe takođe se može i uzvratit. Moto u karate sportu je „ karatista nikad prvi ne napada“.

Karate klub Derventa poziva sve zainteresovana od osnovaca do srednjoskolaca da se upisu kako bi naučili samoodbranu, naučili rad u kolektivu, disciplinu, poboljšali svoja čula razmišljanja, družili, putovali na takmičenja i osvajali medalje.

Preporučujemo