Kampanja “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2017” zaobilazi Derventu

Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) i Auto-moto društva (AMD)  od 1. novembar 2017. pokrenuo je veliku republičku preventivnu kampanju besplatne kontrole tehničke ispravnosti motornih vozila pod nazivom “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima”.

Kampanja će trajati do 24. novembra ove godine i sprovešće se na teritoriji 31 lokalne zajednice širom Republike Srpske, a podršku u njenoj realizaciji pružiće Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS i kompanija “Optima grupa”.

Vozači će na pokretnom tehničkom pregledu,  moći besplatno da prekontrolišu dubinu gazećeg sloja pneumatika, kočioni i upravljački sistem, kvalitet rashladne i kočione tečnosti u vozilu, svjetlosignalne uređaje, amortizere, auto-gas instalacije i neophodnu opremu koja mora da se nalazi u vozilu.

Takođe, vozačima će biti podijeljeno 5.000 brošura u kojima je objašnjen način vožnje u zimskim uslovima i priprema vozila za zimske uslove vožnje koji su zajednički izradili AMS RS, Ministarstvo saobraćaja i veza RS i Ministarstvo unutrašnjih poslova RS.

Radnici “Optima” grupe će vozačima u toku aktivnosti djeliti grebalice za skidanje leda sa staklenih površina, i tečnost za pranje vjetrobranskog stakla Mosol.

Raspored punktova AMS RS u toku trajanja aktivnosti od 01.11.2017. do 24.11.2017. god.

 

ams-rs.com