Kakvo nas to vrijeme očekuje od ponedjeljka do četvrtka

U Republici Srpskoj u ponedjeljak ujutru promenljivo uz povremenu kišu, na sjeveroistoku pretežno suvo. Na jugu češća kiša. Tokom prijepodneva i sredinom dana u većini predelima biće pretežno suvo uz sunčane periode i toplo. Kiša će padati u Hercegovini, povremeno će biti i jačih pljuskova sa grmljavinom. Kasnije popodne promenljivo uz povremenu kišu i pljuskove u većini predela. Preijpodne će duvati umeren do jak jugo, tokom dana vetar postepeno slabi. Jutarnja temperatura vazduha od 5°C od 12°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 12°C do 20°C, u višim predjelima na zapadu od 8°C.

U utorak ujutru na jugu kiša, u ostalim predelima suvo uz sunčane periode. Sredinom dana kiša će početi i na zapadu i postepeno će zahvatiti većinu predela. Na istoku će kiša biti slaba i povremena, a umerene padavine se očekuju na jugu i zapadu. Jutarnja temperatura vazduha od 3°C od 8°C, u višim predelima od 1°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 10°C do 16°C, u višim predelima od 6°C.

Malo hladnije u srijedu i oblačno sa kišom. Ujutru će jačih padavina biti na sjeverozapadu, a na jugu će padavine biti slabe i povremene. Popodne padavine postepeno jačaju na jugu, a na sjeveru i zapadu kiša prestaje. Na višim planinama ponegde će padati slab snijeg. Uveče i u noći padavine prestaju u svim predjelima. Jutarnja temperatura vazduha od 3°C od 7°C, u višim predelima od 0°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 7°C do 11°C, na jugu do 14°C, u višim predelima od 3°C.

U četvrtak jutro hladnije i pretežno vedro, oko reka i po kotlinama ponegdje magla. Tokom dana sunčano i toplije. Popodne i uveče na zapadu postepeno naoblačenje. Jutarnja temperatura vazduha od 0°C od 4°C, u višim predjelima od -3°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 13°C do 18°C, u višim predelima od 7°C.n1