Home GRADOVIDerventa Jubilej igre i pjesme

Jubilej igre i pjesme

by admin

Kulturno umjetničko društvo mladih „Bosiljak“ iz Dervente jubilarnim Vaskršnjim koncertom folklora obilježio je dvadesetogodišnjicu postojanja i rada. Koncert je održan u predivnom ambijentu Sportske dvorane, koja je posebno scenski osmišljena, a započeo je svečanim kraljevskim maršom i spuštanjem igrača“Bosiljka“ na scenu, u čemu su imali podršku Teritorijalne vatrogasne jedinice Derventa.

Prema riječima kulturno-umjetničkog rukovodioca „Bosiljka“ Stane Nagradić publika je sa oduševljenjem prihvatila sav program koji je priređen u čast jubileja, dvadesetogodišnjice postojanja.

„To su godine izazova, mnoštva uspjeha, mnogo je generacija prošlo kroz društvo. Presrećni smo sa rezultatima rada i onim što smo postigli. Velika zahvalnost svim članovima društva, vjernoj publici i svima koji su na bilo koji način pomogli naše postojanje“ rekla je Nagradićeva.

Program je trajao nešto više od dva i po časa, a uz mnoštvo igre i pjesme, po najboljoj reakciji publike izdvojile su se koreografije: Mozaik igara iz Republike Srpske, igre iz Vranja, Dimitrovgrada, zatim „Kaljinka-Maljinka“, a po prvi put je izveden grčki „Sirtaki“. U toku programa nastupio je pjevač Rade Jorović, Željko Jurić i izvorna grupa „Mara i Lole“.

Na samom kraju koncerta svi igrači KUDM „Bosiljak“ priredili su iznenađenje kulturno-umjetničkom rukovodiocu društva Stani Nagradić sa poklon iznenađenjem, dok je uprava društva dugogodišnje igrače nagradila sa Plaketom društva.

Društvo je nagrađivano brojnim priznanjima. Nakon uspješno održanog koncerta slijede novi izazovi.

Posavske novosti

Preporučujemo