Home GRADOVIDerventa Jaja japanskih prepelica u Derventi: Organska, ljekovita, bez kolesterola i dijetalna

Jaja japanskih prepelica u Derventi: Organska, ljekovita, bez kolesterola i dijetalna

by admin

Jaja japanskih prepelica imaju poseban fiziološki efekat na ljudski organizam, na krvni pritisak, na krv, srce, stomak i mozak. Naročito se preporučuju djeci u razvoju, starijim osobama i sportistima.

Jaja japanske prepelice razlikuju se od kokošijih po tome što su manja i na svojoj ljusci imaju pjege i mrlje. Kada kupite paket ovih jaja, uočićete da su ona međusobno veoma različita, kako po boji, tako i po količini pega koje imaju na sebi. Kada je reč o hranljivosti, jedno prepeličje jaje ima moć da zamijeni pet kokošijih. Rezultati su pokazali da su prepeličja jaja izvanredan prirodni medikament za liječenje brojnih oboljenja.

Preplice sa farme “Šijan” u Derventi

ZBOG ČEGA SU ZDRAVA?

U hranu koju one konzumiraju ubacuje se sojina sačma, suncokret, detelina lucerka i različite trave. Prepelicama se tokom zime daje kupus, pšenica i šargarepa. Zbog svega toga, ona su veoma bogata vitaminima A, B, C, D i E, gvožđem, fosforom, cinkom i aminokiselinama. Blagotvorno deluju u lečenju visokog krvnog pritiska, čira, arterioskleroze, dijabetesa, bronhijalne astme, tuberkuloze, anemije, migrene, infarkta i kod psihičkih poremećaja. Takođe, jačaju imunitet, štite od visokog holesterola, regulišu varenje, poboljšavaju memoriju..

NAČIN UPOTREBE

Osobe koje nikada nisu uzimale prepeličja jaja, prvog dana trebalo bi da uzimaju jedno jaje, drugi dan dva i sve tako do količine od pet komada. Nakon toga, svaki dan konzumira se pet jaja. Preporuka je da se uzimaju u sirovom stanju i to pola sata pre jela. Mogu se uzimati umućena sa šećerom, medom, mlekom ili sokom, po želji. Deca mogu da jedu kuvana ili pečena prepeličja jaja ukoliko ne mogu da ih konzumiraju u sirovom stanju. Za one koji rade na povećanju snage i mišićne mase, koktel od jaja japanske prepelice predstavljaju savršen izvor energije, a što je najvažnije, ona ne podležu antidoping kontroli. Čuvaju se u zatvorenim kartonskim kutijama, u frižideru, na temperaturi od jedan do četiri stepena Celzijusa. Tako skladištena imaju rok trajanja od 60 dana u sirovom stanju, a po isteku mogu da se upotrebljavaju kuvana, pečena ili pržena. Nauka je utvrdila i dokazala da su lekovita samo oplođena jaja, što znači da ukoliko koka prepelice snese jaje bez prisustva petlića, takvo jaje nije oplođeno, tačnije nije lekovito.

Naučnici tvrde da su ova jaja zdrava zbog savršenog metabolizma kojim je priroda podarila japansku prepelicu. Ona su visokoproteinski sastojak, energetski biser, dozvoljeni doping za sportiste i lek protiv brojnih bolesti

Kutija od 30 komada (350 g)  jaja košta 7 KM.

Kontak telefoni:  065/767-686   i  065/757-928.

 

 

Preporučujemo