Home GRADOVIDerventa Jačanje izvoznih kapaciteta preduzeća

Jačanje izvoznih kapaciteta preduzeća

by admin

Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa Područnom privrednom komorom Banjaluka i preduzećima “Metalac MBM” iz Dervente, “Vendom” iz Laktaša i “Elker” iz LJubinja realizuje projekat jačanja izvoznih kapaciteta malih i srednjih preduzeća, čija je vrijednost 219.181,44 KM.

Realizacijom projekta teži se uspostavljanju sistemskog pristupa koji će omogućiti malim i srednjim preduzećima jačanje konkurentnosti, a metalski sektor unaprijediće kapacitete za nastup na inostranom tržištu, saopšteno je danas iz Privredne komore Republike Srpske.

Biće osigurana i konstantna podrška za izvoz malih i srednjih preduzeća u metalskom sektoru, kreiranjem standardizovanog seta usluga “paketa usluga za podršku izvozu”.

Korisnici projekta su preduzeća iz sektora metalske industrije u Republici Srpskoj, izvozno orijentisana preduzeća iz drugih sektora, društvena zajednica u opštinama Derventa, Prijedor i Laktaši, te društvo u cjelini, navodi se u saopštenju Privredne komore Srpske.

Projekat finansira EU u okviru zajedničkog programa Unije i Vlade NJemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razoj u BiH.

SRNA

Preporučujemo