Radio Derventa – RTV Derventa vijesti
Početna stranica » Italijani zainteresovani za investiranje u Derventi i Brodu
Derventa Privreda

Italijani zainteresovani za investiranje u Derventi i Brodu

Potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković i predsjednik Opštinskog vijeća Derventa Marijan Kljajić razgovarali su danas u Banjaluci sa predstavnicima preduzeća "Below zero" iz Italije, Monikom i Ludovicem Berninijem o mogućnosti otvaranja poslovnice za preradu drveta u Brodu i Derventi, jer su te dvije opštine na dobrom mjestu i logistički povezane sa EU.

 
"Svaki novi potencijalni investitor je dobrodošao i kao potpredsjednik uvijek ću se zalagati i pomoći svim investitorima u Republici Srpskoj koliko je to u mojoj moći", naglasio je Jerković, izrazivši zahvalnost na posjeti i prezentaciji palete proizvoda ove porodične firme čija se proizvodnja prvenstveno bazira na drvnoj industriji.

Jerković je naglasio da ga posebno raduje činjenica da je ovo preduzeće zainteresovano za otvaranje poslovnice i širenje poslovanja u Srpskoj, jer će time biti otvorena mogućnost za otvaranje novih radnih mjesta.

"Takođe, to će poboljšati i ekonomske prilike lokalne jedinice u kojoj bi odlučili da otvore svoje poslovnice", istakao je Jerković.

U saopštenju iz kabineta potpredsjednika Srpske dodaje se da su danas predstavnici ovog preduzeća predstavili grane privrede kojima se bave u Italiji i iskazali zainteresovanost za širenje poslovanja u Republici Srpskoj.

Djelatnost ovog preduzeća prvenstveno se bazira na drvnoj industriji /drvo za ogrjev, peleti i razni drugi proizvodi/, ali su u proteklih nekoliko godina proširili svoj rad i na proizvodnju tekućine za zimsko održavanje puteva.

Riječ je o neagresivnom sredstvu koje je mnogo povoljnije od uobičajenih sredstava, a ne sadrži kiseline, niti slane supstance koje bi ugrozile saobraćajnice i tehničku opremu u njihovom sastavu.

 

Izvor SRNA

Slične objave

Novčana pomoć ugostiteljima, turističkim agencijama…

Dejan B.

CIK potvrdio: Milorad Simić ima više glasova

Dejan B.

Oštrije mjere u Austriji utiču na planove velikog broja iseljenika iz Srpske

Dejan B.

Jedan smrtni slučaj, potvrđene nove infekcije u Derventi

Dejan B.

Dervenćanin lišen slobode na osnovu potjernice

Dejan B.

Gornja Lupljanica: Licima iz Tešnja oduzet gasni pištolj

Dejan B.