Home GRADOVIDerventa IMIC „Zajedno“ po 12. put organizuje veče duhovne muzike

IMIC „Zajedno“ po 12. put organizuje veče duhovne muzike

by admin

Ove godine Internacionalni multireligijski i interkulturni centar „Zajedno“ iz Dervente po 12.put će organizovati veče duhovne muzike. To je jedinstvena manifestacija ove vrste u   Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Na večerima duhovne muzike nastupali su svake godine horovi „Mozaik“iz Dervente i Gradski mješoviti hor iz Maglaja,devet puta su to činili predstavnici Hrišćanske adventističke crkve iz Banjaluke, a treba spomenuti i nastupe „Viteških akorda“ iz Viteza,,“Bogoljublja“ iz Doboja ,“Azizija“ iz Orašja, Hora Ukrajinaca iz Prnjavora,  grupa iz Fojnice,Modriče, Žepča i SKUD Derventa,te Islamske zajednice i Katoličke crkve iz Dervente,fra Mirka Majdančića sa grupom iz Fojnice,  a od solista  Jelenu Pavlić,Editu Totaj i Dinka Čizmića iz Maglaja, Karolinu Mihajlović, Olju Marić,Jelisavetu Gluvić, Irinu i Vanju Subašić iz Banja Luke,Andreasa Gintera i Anet Werner iz Evangelističke crkve iz Njemačke  Pavla Runića iz Sarajeva,Milijanu Žunić, Violetu Pećić, Draganu Latinović i Milicu Pelesić iz Dervente.

Ove godine  u programu će nastupiti „Mozaik“ i KUDM „Bosiljak“ iz Dervente, Gradski hor iz Maglaja, „Viteški akordi“ iz Viteza, „Adoro“ iz Orašja i  solista Vanja Subašić iz Banjaluke.Program će biti održan u velikoj Sali Centra za kulturu. Program počinje 26.10. u 19.00 sati i traje  oko 70 minuta. Nakon toga planirano je druženje uz muziku do 23 sata. Sve dosadašnje manifestacije organizovane su uz skromnu podršku opštine Derventa i uz priloge,uglavnom u hrani i piću,članova IMIC-a i Hora „Mozaik“. Organizatori manifestacije  rade volonterski.

Bila bi nam čast i zadovoljstvo da budete gost na ovoj  manifestaciji.

                              Organizator Fadil Pelesić

Preporučujemo