Vijesti plus +

Humanitarna akcija za Dediće: Koze su dobili, a samo ih 500KM dijeli od krova nad glavom

Samohrana majka šestoro djece, Slavica Dedić iz Trna kod Laktaša je žrtva porodičnog naseilja koja je sa svojih šestoro djece provela čak sedamnaest mjeseci u Sigurnoj kući. Slavica je izbjeglica sa Kosova te invalid od rođenjašto je sprečava da zasnuje radni odmos. Da nije lako početi život iz početka po izlasku iz Sigurne kuće najbolje su osjetili majka Slavica i njenih šestoro djece.

Nakon što je u novinama vidjela priču u samohranoj majci Maji Radetić iz Laktaša koje je uz pomoć humanitarne akcije pokrenute od strane fondacije Humana Srpska dobila dvije koze, Slavica se obratila sa istom željom. Dedići žive u skromnoj kući koju su dobili na korištenje, gdje imaju uslove za uzgoj domaćih životinja. U domaćinstvo porodice Dedić ovog vikenda stigle su dvije koze koje su uručili predstavnici Fondacije “Humana Srpska”. Osim koza, predstavnici fondacije uručili su vreće brašna i pakete odjeće za djecu i odrasle.

Vlasnik kuće u kojoj sada žive Dedići želio bi da pokloni objekat Slavici i njenoj djeci ali na žalost nema novac da plati troškove kako bi objekat zvanično prešao u vlasništvo Dedića. Gospodin Pero kaže da su mu za taj proces tražili oko 500KM koje nemaju ni on ni porodica Dedić. Pero je slabog zdravlja i želi da ga zauzvrat Slavica adekvatno sahrani.

Ukoliko bi gospodin Pero i zvanicno poklonio objekat Slavici Dedić, ona i njeno šestoro djece bi napokon imali trajno riješeno stambeno pitanje. Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti dapomognu u skupljanju sume od 500KM kako bi Slavica i njeni mališani imali sopstveni krov nad glavom. Gospodin Pero se nada da će njegov humani gest podržati i drugi ljudi kako bi višečlanoj porodici Dedić olakšao život.

Novcane donacije za uplatu troškova prepisa kuće možete uplatiti na žiro račun Fondacije “Humana Srpska” u NLB banci 5620998136875370 uz naznaku za Slavicu Dedić.

Za vise informacija obratite se direknto Fondaciji “Humana Srpska” na zvanicnoj web stranici www.humanasrpska.org, na E-mail:info@humanasrpska.org ili putem telefona na 066 444 727.

Komentari

Komentari

*** I S T A K N U T I . O G L A S I ***

Retail Park Derventa Bingo SELT-ING Derventa Pekoteka Ilic Derventa Lotos Komerc Bazeni Olimp Derventa Bnet internet

Džinglovi poznatih