HARTMANOVA ZADOVOLJNA REZULTATIMA LOKALNE ZAJEDNICE

Šef kancelarije OHR-a u Banjaluci Ulrike Hartman tokom današnje posjete opštini Derventa izrazila je zadovoljstvo pozitivnim pokazateljima koji ovu lokalnu zajednicu svrstavaju među najuspješnije u Republici Srpskoj i BiH.

“Hartmanova je dobro informisana o našim rezultatima. Izrazila je zadovoljstvo činjenicom da opština stipendira sve studente na državnim fakultetima, za šta godišnje izdvaja 230.000 KM, da ima najnižu stopu nezaposlenosti u Republici Srpskoj, kao i najnižu stopu zaduženosti, da u ukupnom izvozu Srpske učestvuje sa 10 odsto, a da za podsticaje poljoprivredi godišnje izdvaja 350.000 KM”, rekao je poslije susreta sa Hartmanovom načelnik opštine Milorad Simić.

Simić je istakao da su to pokazatelji kojima se opštinsko rukovodstvo može ponositi, ali i da su se Hartmanova i on saglasili da ima još puno toga što bi trebalo uraditi.

Na sastanku je bilo riječi o povratku, te konstatovano da je nadležnost opštine u vezi sa ovim pitanjem veoma mala.

“Imamo visok nivo tolerancije i činimo sve da se ne osjeti različitost. Takođe, u Skupštini opštine postoji stabilnost”, rekao je Simić, napominjući da je sa Hartmanovom razgovarao o mogućnostima da opština aplicira za neke projekte.

Hartmanova je danas u odvojenom susretu razgovarala i sa predsjednikom Skupštine opštine Jozom Barišićem. Najviše riječi bilo je o povratku i radu lokalne skupštine.

Posavske novosti