Home GRADOVIDerventa GRADSKA UPRAVA I FONDACIJA “MOZAIK” NASTAVLJAJU SARADNJU

GRADSKA UPRAVA I FONDACIJA “MOZAIK” NASTAVLJAJU SARADNJU

by Dejan

Predstavnici Gradske uprave Derventa i Fondacije “Mozaik” potpisali su danas Memorandum o četvorogodišnjoj saradnji, a promovisani su i rezultati rada Omladinske banke Derventa za ovu godinu, odnosno pet realizovanih projekata mladih i jedan mikrobiznis, ukupne vrijednosti oko 14.264 KM.

Memorandum su potpisali zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić i direktor programa Omladinske banke Fondacije “Mozaik” Željko Pauković.

Jeftić je rekao da aktivizam kod mladih treba podsticati i aktivnosti pojačavati na četvorogodišnjem periodu, jer je to dobar temelj za dalju nadogradnju aktivnosti mladih u lokalnoj zajednici.

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Maja Pjeranović kaže da je prošle godine u vrijeme usvajanja budžeta grada uložila amandman da se u budžet uvrsti stavka
“Program Omladinske banke Derventa” što je gradonačelnik prihvatio, a pozitivni rezultati su vidljivi već danas kroz nastavak saradnje, povećanje budžeta za projekte.

Pauković je izrazio zadovoljstvo što su danas promovisani rezultati Omladinske banke u Derventi, koji su ove godine započeti i realizovani uz podršku Gradske uprave, te da su mladi, uključeni u realizaciju prošli kroz sve faze projektnog menadžmenta, što će im koristiti i u daljem životu.

On je dodao da će nakon potpisanog Memoranduma o saradnji sa Gradskom upravom za period 2023-2026. godine, kroz program podrške Omladinske banke zajedno biti finansirano 97.600 KM, i to 32 projekta mladih i osam mikrobiznisa, kojima će upravljati odbor Omladinske banke Derventa.

On je naveo da se već 15 godina program Omladinske banke realizuje u BiH, i da Fondacija “Mozaik” ove godine obilježava 20 godina postojanja.

Posavske Novosti

Preporučujemo