Home GRADOVIDerventa “Gladijatorke” na Kupu nacija u Ljubljani

“Gladijatorke” na Kupu nacija u Ljubljani

by admin

Ženska sekcija Ragbi kluba “Gladijatori” iz Dervente, učestovaće na Kupu dvije nacije  u Ljubljani, koji se igra 16. i 17. septembra u glavom gradu Slovenije.

Na drugom Kupu nacija učesće će uzeti osam ekipa, koje dolaze iz Italije, Mađarske, Slovačke, Austrije, Hrvatske, Slovenije  i Bosne i Hercegovine. Trener “Gladijatorki” Radomir Petković-Štaka, ističe da je velika čast da njegova ekipa bude predstavnik BiH na ovako velikom turniru.

“Ljubljana i Kup nacija, je san o kojem su u Ragbi klubu “Gladijatori” sanjali, te pretvorili ga u javu. Dobili smo poziv da učestvujemo na najjačem turniru u ovom dijelu Evrope, što se tiče ženskog ragbija u popularnoj sedmici. Grad Derventa imaće veliku čast da se njeno ime spomene na takvom jednom spektaklu”, govori Petković.

Ekipe koje učestvuju na turniru su prvaci svojih zemalja, što samo potvrđuje da je Kup nacija zaista veliki događaj za ženski ragbi.

“Naš uspjeh je sam poziv i odlazak, jer smo mi ekipa koja se stvara i bićemo ponovo najmlađa ekipa sa prosjekom od 16 godina. Treba dodati da ćemo biti i najmalđi klub, ali mi je drago da su kroz ovu godinu naše djevojke ostavile dobar utisak na prethodnim turnirima, što je urodilo plodom da dobijemo pozivnicu za ova jak ragbijaski spektakl. Rezultat nam je svakako bitan, ali moramo biti svjesni svih protivnika koji su daleko iskusni i igraju dosta jače lige, te imaju daleko bolju finansijsku podršku i uslove za rad”, dodaje trener Gladijatorki.

Petković govori kako pred djevojke neće stavlajti rezultat u prvi plan, ali je svjestan da će one ostaviti srce na terenu, te predstaviti svoj klub i grad na najbolji mogući način. Ipak, pored njihove ljubavi ka ragbiju, ovaj odlazak u Sloveniju ne bi bio moguć bez sponzora.

“Veliku zahvalnost dugujemo lokalnoj zajednici na čelu sa načelnikom Simićem, našim sponzorima, preduzeću “Tehpro CNC”, kao i kafiću “3P”, koji je naš novi sponzor i pripada grupaciji  “3P petrol”, novootvorene benzinske pumpe u Derventi”, zaključio je Petković.

Ragbijašice iz Dervente, put Slovenije će u ranim jutarnjim časovima u subotu, a treba reći da ih već za petanaest dana očekuje drugio dio ovog turnira koji se igra u Italiji.

Slobodan Živanić

 

Preporučujemo