Fudbaler Tekstilca kandidat za najboljeg fudbalera Srpske

Počele su pripreme za veličanstvenu manifestaciju „Dan fudbala“ koja će biti održana krajem januara sledeće godine u hotelu „Bosna“ u Banjaluci u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta, Fudbalskog saveza Republike Srpske i Sportskog žurnala. Na drugom zasedanju stručnog žirija u prostorijama FSRS danas su nominovana imena kandidata za pet tradicionalnih nagrada.

Vagajući sve reference i ostvarene rezultate u godinu na izmaku članovi žirija koji je sastavljen od najeminentnijih sportskih novinara RS, a kojim predsjedava savetnik u Vladi Republike Srpske i saradnik Sportskog žurnala Tomo Marić izabrao je kandidate za proglašenje najboljeg fudbalera, trenera, fudbalskog radnika i sudije, kao i za najperspektivnijeg igrača za 2017. godinu.

– Nema sumnje da će posao biti odrađen na najkvalitetniji i najbolji mogući način, pogotovo nam je to važno jer ovom našom manifestacijom zatvarmo krug godine u kojoj su Republika Srpska, njen fudbal i kompletan sport proslavljaju četvrt veka postojanja. Zbog toga ovo sedmo izdanje “Dana fudbala” ima i poseban pečat – istakao je predsednik žirija i idejni tvorac manifestacije koja svakog januara od Banjaluke načini fudbalski centar ovog dijela Evrope.

Iduća sednica stručnog žirija zakazana je takođe u prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske u petak, 22. decembra s početkom u dvanaest časova, a tačan datum održavanja manifestacije “Dan fudbala” Republike Srpske trebalo bi da bude poznat na tom sastanku.

Pored pet tradicionalnih, redovnioh nagrada, biće dodeljene i dve posebne, internacionalna Zlatna povelja “Miljan Miljanić”, odnosno nagrada za životno delo “Doktor Milan Jelić”.

Prilikom nedavne posete predsjednika UEFA Aleksandra Čeferina delegacija Fudbalskog saveza Republike Srpske predvođena predsjednikom Milom Kovačevićem i vršiocem dužnosti generalnog sekretara Goranom Ćejićem, te doskorašnjim prvim operativcem Rodoljubom Petkovićem razgovarala je s predstavnicima nacionalnih saveza nastalih raspadom bivše Jugoslavije. Između ostalog sagovornici sa FSRS, vezano za dolazak na manifestaciju “Dan fudbala” bili su: Dejan Savićević, Davor Šuker, Slaviša Kokeza, Goran Bunjevčević, Ivan Ćurković, Momir Đurđevac… Očekuje se dolazak i predstavnika UEFA Zorana Lakovića, dok bi delegaciju Fudbalskog saveza BiH trebalo da predvodi predsjednik Elvedin Begić zajedno s generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem, kao i predsednika Fudbalskog saveza Slovenije Radenka Mijatovića.

NOMINOVANI KANDIDATI

Najbolji fudbaler – Nagrada “Velimir Sombolac”

Ognjen Jaćimović (Rudar Prijedor)

Velibor Đurić (Radnik)

Aleksandar Vukotić (Krupa)

Petar Kunić (Borac, Banjaluka)

Aleksandar Milaković (Tekstilac Kort)

Perspektivni igrač – Nagrada “Srđan Kačar”

Vladan Danilović (Borac, Banjaluka)

Besim Šerbečić (Radnik)

Nemanja Dragutinović (Drina, Zvornik)

Jovan Vladimir Pavlović (Željezničar, Banjaluka)

Damjan Krajišnik (Zvijezda-09)

Najbolji trener – Nagrada “Ilija Miljuš”

Slobodan Starčević (Krupa)

Veljko Cvijetinović (Drina, Zvornik)

Mladen Žižović (Radnik)

Vule Trivunović (Borac, Banjaluka)

Zlatko Jelisavac (Rudar Prijedor)

Fudbalski radnik – Nagrada “Ilija Pantelić”

Murvet Bajraktarević (PFS Doboj)

Mladen Krstajić (PFS Bijeljina)

Vukašin Đaković (PFS Prijedor)

Milenko Petrović (PFS Gradiška)

Milan Renovica (PFS Istočno Sarajevo)

Najbolji sudija

Luka Bilbija (Prijedor)

Rajko Đorđić (Bijeljina)

Velimir Drinić (Modriča)

Slavoljub Gogić (Istočno Sarajevo)

Radislav Kačavenda (Gradiška)

fsrs.org