Home GRADOVIDerventa Episkop Fotije posjetio manastire u derventskom namjesništvu

Episkop Fotije posjetio manastire u derventskom namjesništvu

by admin

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije posjetio je manastire u Arhijerejskom namjesništvu derventskom, pri kojima se izvode i građevinski radovi.
Vladika Fotije je posjetio manastire u Donjem Detlaku, Ritešiću i Podnovlju.

U manastiru u Donjem Detlaku, episkop Fotije je obišao radove na renoviranju objekta koji je trenutno u funkciji manastirskog konaka.

Nastojatelj manastira u Ritešiću iguman Isaija upoznao je episkopa sa radovima na izgradnji manastirske kapele Svetog Serafima Sarovskog pri manastiru, objavljeno je na stranici Eparhije zvorničko-tuzlanske na “Fejsbuku”.

Episkop Fotije je upoznat i o radovima na unutrašnjem uređenju glavnog manastirskog hrama posvećenog blaženoj Matroni Moskovskoj.

U glavnoj crkvi su završeni podovi kao donacija Ruskog fonda za podršku hrišćanskoj kulturi i nasljeđu, čiji su predstavnici, zajedno sa delegacijom Moskovskog arhitektonskog instituta, ranije ove godine bili na prijemu kod episkopa Fotija u sjedištu Eparhije u Bijeljini, gdje je dogovorena i blagoslovena saradnja na ovom projektu.

Nakon posjete Ritešiću, episkop je tokom jučerašnjeg dana posjetio Manastir Svete Trojice u Podnovlju i upoznao se o radovima koji se izvode u ovoj svetinji, a nadgleda ih iguman Pavle.

Vladika Fotije je blagoslovio buduće radove i dao neophodne savjete i uputstva.

SRNA

Preporučujemo