Home GRADOVIDerventa Epilog brutalnog razbojništva u Derventi: Radnici kladionice izbili zube, uhapšen osumnjičeni

Epilog brutalnog razbojništva u Derventi: Radnici kladionice izbili zube, uhapšen osumnjičeni

by admin

Policija u Derventi uhapsila je Adnana Hasanbašića (35) zbog sumnje da je učestvovao u brutalnom razbojništvu koje se dogodilo u ovom gradu nad radnicom kladionice.

Osumnjičeni razbojnik uhapšen je nakon zajedničke akcije PU Doboj i Odžak.

Hasanbašić se tereti da je učestvovao u razbojništvu koje se dogodilo 9. januara ove godine kada je sa za sada nepoznatim saučesnikom upao u kladionicu u Doboju i izvršio brutalno razbojništvo, teško povredivši radnicu.

– Jedan od razbojnika ju je odmah krenuo tući i oborio ju je na pod. On je šakom udario u lice i izbio joj dva zuba. Drugi razbojnik je za to vrijeme izvadio sav novac iz kase, te su pobjegli sa oko 3.000 maraka – izjavio je izvor Srpskainfo.

Prema prvim rezultatima istrage, sumnja se da su razbojnici krili u blizini i čekali da radnica ostane sama u kladionici.

– Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj i Policijske stanice Derventa, 11. januara 2022. godine, nakon dvodnevnog predanog rada preduzimajući niz operativno-taktičkih i istražnih mjera i radnji identifikovali su lice inicijala A.H. iz Odžaka, FBiH, za koje postoji osnov sumnje da je 9. januara 2022. godine, u jednoj sportskoj kladionici u Derventi izvršilo krivično djelo razbojništvo prilikom čega je radnici na veoma brutalan i nasilan način nanijelo teške tjelesne povrede- izjavila je Dragana Kerkez, portparol Policijske uprave Doboj.

Na osnovu naredbe Opštinskog suda Orašje i uz saradnju sa policijskim službeniima Policijske uprave Odžak izvršen je pretres na dvije lokacije  u Odžaku koje koristi osumnjičeni.

Tokom pretresa pronađen je i oduzet gasni pištolj koji je Hasanbašić koristio tokom izvršenja krivičnog dela.

Nakon kriminalističke obrade Hasanbašić je sproveden u Okružno javno tužilaštvo Doboj.

Kerkezova je dodala da je u toku rad na identifikovanju i pronalasku drugog razbojnika.

 

Srpska info – Nikola Morača

 

Preporučujemo