Dvorac Bejić Usora pobjednik Derventa Nektar Futsala

Prvi na teren nikad punije derventske sportske dvorane istrčali su veteran gdje je ekipa iz Doboja lakše nego što se očekivalo pobjedila ekipu iz Prnjavora. Nakon toga prvo polufinale seniora gdje je prošlogodišnji pobjednik Monting sa pregršt futsal majstora izašao na megdan ekipi Drinića za kojeg nastupaju igrači iz Bugojna i Uskoplja sa odličnim golmanom Salinesa iz Tuzle Blagojevićem na golu. Vodio je Monting 2:0 na poluvremenu i činilo se da sigurnom igrom privodi utakmicu kraju ali uporna ekipa Drinića nije se predavala i na nekih pet minuta do kraja meče dolazi do izjednačenja. Nakon toga Milanović brani stopostotnu šansu gdje je Drinić mogao doći i do vodstva i u sljedećem napadu stiže kazna jer Perić dovodi u vodstvo Monting i pred kraj susreta Pršić postavlja konačnih 4:2. U drugom polufinalu seniora očekivao se žestok otpor ekipe No 1 parketi iz Novske favorizovanoj ekipi Dvorac Bejići Usora koju predvode Lazarević i Aladžić. Dio igrača ove ekipe koja je Hrvatske  nije se pojavio a drugi dio koji čine igrači iz Bosne nije imao kvalitet i snagu da se suprostavi ekipi Dvorac Bejići i doživjeli su ubjedljiv poraz. Zanimljivi susreti su bili i u mlađim selekcijama gdje su dva duela završena neriješeno i gledali smo penale u dva navrata, i trofeji su otišli u ruke MB Motorsa kod pionira  i Banovića kod kadeta. Ekipa GVG otok Murter je savladala ekipu iz Tuzle u konkurenciji juniora.

A na kraju očekivana poslastia i finale dvije odlične ekipe  u fantastičnom ambijentu jer je derventska dvorana bila premala za ovoliki broj ljubitelja futsala gdje je skoro polovina ljudi morala da stoji po raznim djelovima dvorane da posmatra ovaj susret. Sa jedne strane Aladžić, Lazarević, Kahvedžić, Bogdanović sa druge strane Kocić, Pršić, Perić, Vukadinović, Ivanković, Mlanović. Mnogo čvrsta utakmica sa tempom , dosta duela , uzbuđenja pred oba gola. Iako je ekipa Montinga imala inicijativu i veći posjed , tako se ekipa Dvorac Bejići oslanjala na individualni kvalitet Lazarevića i Aladžića. Upravo Lazarević odličnim solom prodorom omogućuje Zelenkoviću da pogodi na prazan gol za vodstvo. Fantastičan na golu je bio Bogdanović koji je odbranio dosta šuteva ekipe Montinga. Teško je opisati ovaj susret koliko je bilo zanimljivih situacija , napetosti, lijepih poteza , muške igre , driblinga sve ono što futsal čini jednim od naljepših sportova. Rezultat poluvremena je glasio 1:0 za Bejiće. U drugom dijelu ekipa Montinga počinje igrati i s Milanovićem u polju , nekoliko ponovo fantastičnih odbrana Bogdanovića , a čak nekoliko puta su igrači Bejiće šutali na prazan gol sa svoje polovine koji su završili pored same stative gola Montinga . Kako se bližila utakmica kraju sve veći pritisak ka golu Bogdanovića rezultirao je pogotkom Džombića dvije minute prije kraja za izjednačenje. I igrači Dvorca Bejići zadnja dva minuta pokušavaju na isti način doći do pobjede , što im se umalo nije osvetilo, kad Aleksić presjeca jednu loptu kod nekih tridesetak sekundi prije kraja i ponio je ka golu na kojem nije bilo golmana nego samo Aladžić kao igrač , ali malo oklijevanje je rezultiralo da se niotkuda iza njegovih leđa stvori Bogdanović i klizećim startom izbije lopzu u korner. Pristupilo se izvođenju penala gdje u prvoj seriji Bogdanović brani šut Periću , svi ostali pogađaju a  zadnji loptu za Bejiće namješta golman Bogdanović i pogađa za veliku radost svojih saigrača.

Najkraće rečeno na krilima najboljeg igrača i strelca turnira reprezentativca Srbije Jovan Lazarevića  , koji za par dana odlazi u Belgiju u jedan od najboljih evropskih futsal klubova , i Dragana Bogdanovića sa sto ruku u finalnom susretu ekipa Dvorac Bejići osvaja ovogodišnji Derventa nektar futsal.

„DERVENTA NEKTAR FUTSAL 2019“

NEDELJA   29.12.

Polufinale seniora,

finale pionira,kadeta,juniora,veterana i  seniora

17,15: finale veterana: KMF OBILIĆ AQUASISTEM-VPTŠ DOBOJ=0:4

Filipović 2, Ilić, Prodić

17,55:  polufinale seniora: MONTING TESLIĆ – SP. UDR. DRINIĆ= 4:2

Pršić 2, Vukadinović, Perić- Jusufbašić 2

18,40:  finale pionira :BUDUĆNOST BANOVIĆI-MB MOTORS DERVENTA=2:2 (3:5)

Karić, Berbić – Sarić, Damjanić

19,20:  polufinale sen.: DVORAC BEJIĆI USORA – No 1 PARKETI NOVSKA=6:1      Kahvedžić 2, Lazarević 2, Zelenković, Bogdanović- Milaković

20,05:  finale juniora: BOSNA KOMPRED TUZLA-GVG OTOK MURTER=0:3

Buljubašić 3

20,40: finale kadeta: BUDUĆNOST BANOVIĆI-PRIJEKO BRDO GRAČANICA=0:0 (2:1)

21,20: Proglašenje sportista godine opštine Derventa

21,30: finale seniora: MONTING TESLIĆ – DVORAC BEJIĆI USORA=1:1 (3:4)

Džombić – Zelenković

POBJEDNIK DERVENTA NEKTAR FUTSALA 2019

DVORAC BEJIĆI USORA

NAJBOLJI IGRAČ: JOVAN LAZAREVIĆ / DVORAC BEJIĆI/

NAJBOLJI STRIJELAC : JOVAN LAZAREVIĆ /DVORAC BEJIĆI/

NAJBOLJI GOLMAN: DRAGAN BOGDANOVIĆ / DVORAC BEJIĆI/