Radio Derventa – RTV Derventa vijesti
Početna stranica » Dukić zadovoljan presudom Azri Bašić: Očekujem da će pravda stići druge nalogodavce i izvršioce zločina nad srpskim civilima
Vijesti plus +

Dukić zadovoljan presudom Azri Bašić: Očekujem da će pravda stići druge nalogodavce i izvršioce zločina nad srpskim civilima

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić smatra da odluka Apelacionog odjeljenja Suda BiH, kojom je Azri Bašić potvrđena prvostepena presuda od 14 godina zatvora za zločine nad zarobljenim srpskim civilima u Derventi daje nadu da će konačno morati biti zadovoljena pravda i kažnjeni odgovorni za stradanja Srba u proteklom ratu u BiH.

“Uvjeren sam da će, osim Bašićeve, za zločine nad srpskim civilima u Derventi pred lice pravde biti izvedeni i drugi nalogodavci i izvršioci zločina”, rekao je Dukić Srni.

Dukić očekuje da će konačno pravda stići i ratnog komandanta Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifa Dudakovića, kao i muslimanskog ratnog komandanta u Srebrenici Nasera Orića, kojem će biti ukinuta oslobađajuća presuda, kao i mnoga druga lica iz reda Bošnjaka i Hravta koji su počinili zločine nad Srbima.

Apelaciono odjeljenje Suda BiH potvrdilo je prvostepenu presudu kojom je Azra Bašić osuđena na 14 godina zatvora za zločine nad zarobljenim srpskim civilima u Domu JNA u Derventi i u Polju od aprila do juna 1992. godine.

SRNA

Slične objave

Povodom početka školske godine MUP RS uputio apel vozačima da prilagode brzinu

admin

Vjernici islamske vjeroispovijesti proslavljaju Kurban-bajram

admin

Sutra pretežno sunčano i veoma toplo, uz maksimalnu temperaturu do 36 stepeni Celzijusovih

admin

PETROVO: Štab za vanredne situacije upozorio građane da ne koriste vodu iz rijeke Spreče

admin

Sutra sučano, temperatura do 36 stepeni Celzijusovih

admin

U Vukosavlju počelo uređenje putne infrastrukture

admin