Home Vijesti plus + Dukić zadovoljan presudom Azri Bašić: Očekujem da će pravda stići druge nalogodavce i izvršioce zločina nad srpskim civilima

Dukić zadovoljan presudom Azri Bašić: Očekujem da će pravda stići druge nalogodavce i izvršioce zločina nad srpskim civilima

by admin

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić smatra da odluka Apelacionog odjeljenja Suda BiH, kojom je Azri Bašić potvrđena prvostepena presuda od 14 godina zatvora za zločine nad zarobljenim srpskim civilima u Derventi daje nadu da će konačno morati biti zadovoljena pravda i kažnjeni odgovorni za stradanja Srba u proteklom ratu u BiH.

“Uvjeren sam da će, osim Bašićeve, za zločine nad srpskim civilima u Derventi pred lice pravde biti izvedeni i drugi nalogodavci i izvršioci zločina”, rekao je Dukić Srni.

Dukić očekuje da će konačno pravda stići i ratnog komandanta Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifa Dudakovića, kao i muslimanskog ratnog komandanta u Srebrenici Nasera Orića, kojem će biti ukinuta oslobađajuća presuda, kao i mnoga druga lica iz reda Bošnjaka i Hravta koji su počinili zločine nad Srbima.

Apelaciono odjeljenje Suda BiH potvrdilo je prvostepenu presudu kojom je Azra Bašić osuđena na 14 godina zatvora za zločine nad zarobljenim srpskim civilima u Domu JNA u Derventi i u Polju od aprila do juna 1992. godine.

SRNA

Preporučujemo