Dokić izjavio : “Bićemo još bolji”

Četiri uzastopne pobjede i treće mjesto na tabeli poslije osam odigranih mečeva, sa samo bodom zaostatka za vodećim Čelikom rezultat je koji su ostvarili rukometaši Dervente u Premijer ligi BiH.

Oni su tako, uprkos brojnim promjenama igračkog kadra, nastavili tamo gdje su stali prošle sezone kada su bili jedno od najprijatnijih iznenađenja prvenstva. Ekipu je u ljetnjem prelaznom roku napustilo nekoliko nosilaca igre prošle sezone, ali su i pojačanja opravdala očekivanja. To su prije svega rukometaši Sloge iz Doboja, koji su u Derventi na pozajmici do kraja godine, pošto je njihov matični klub “zaledio” status u Premijer ligi.

– Svi smo zadovoljni, kako rezultatima, tako i odnosom igrača prema obavezama. Momci koji su došli odlično su se uklopili, prava smo ekipa i to daje rezultate – rekao je trener Zoran Dokić.

Pauzu u prvenstvu on će iskoristiti da bi sa svojim učenicima još unaprijedio igru.- Kao što sam i najavio, vjerujem da ćemo igrati sve bolje kako prvenstvo odmiče. Od početka igramo bez pritiska, ljudi koji vode klub znaju naše mogućnosti, što je takođe vrlo bitno – rekao je Dokić.

Bek Goran Lukić je uz odličnog golmana Dragana Starčevića stub odbrane Dervenćana.

– Naporan rad krunisali smo sa četiri uzastopne pobjede. Posebno teško bilo je u Tuzli, ali smo odigrali zrelo i iskusno i uz odličnog Starčevića, koji je naše najveće pojačanje, došli do važnih bodova. Tu su još iskusni Spasoje Pekić i Mirko Marčeta, ali i svi ostali momci daju svoj doprinos – rekao je Lukić.

Zrinjski i Konjuh

Seriju pobjeda Dervenćani imaju priliku da nastave u iduća dva kola pošto su oba puta domaćini.

– Prvo igramo sa Zrinjskim, koji je podmladio ekipu što se posebno vidi kada igraju na gostovanjima, a zatim sa Konjuhom. Evidentno je da ekipa iz Živinica nije na nivou iz prethodnih sezona, ali ne smijemo da se opustimo. Samo ozbiljnim pristupom u svakom meču možemo da dođemo do dobrih rezultata – rekao je trener Dervente Zoran Dokić.