Dobri rezultati za KBV “Dervetna” na Prvenstvu Srpske

Prvenstvo Republike Srpske u kik boks održano je proteklog vikenda u Banja Luci, na kojem su nastupali I članovi Kluba borilačkih vještina/KBV/ “Derventa”.

Tamara Radovanović kojoj je ovo tek drugo takmičenje, osvojila je drugo mjesto u konkurenciji starijih kadeta, kategoriji low-kick do 55 kilograma. Ona je u finalu poražena od takmičarke iz Modriče.

Treba istaći, da je Radovanovićevoj  bio i prvi meč u ringu.

Simo Zorić, član istog kluba u konkurenciji starijih kadeta, kategorija kick-light do 69 kilograma osvojio je drugo mjesto. On je u polufinalnoj borbi savladao borca iz Gacka, dok je u finalu poražen od Nevesinjac. Zoriću je ovo bilo tek treće takmičenje.

Iz KBV “Derventa” poručili su da je ovo tek početak ovih mladih boraca, kao i da njihovo vrijeme tek dolazi.

 “Sigurno je da će kroz vrijedan rad, redovnim treninzima i ove mlade nade napraviti velike uspjehe. Ipak, oni su početnici i sigurno da je potrebno vrijeme“, istakli su iz ovog derventskog kluba. 

Prvenstvo Republike Srpske organizovao je Kik boks klub “Sveti Georgije” Banjaluka, a pod budnim okom WAKO asocijacije Kik boks saveza Republike Srpske.

Takođe, u Banja Luci je održana i redovna Skuština Kik boks saveza Republike Srpske, na kojoj je predsjednik Saveza gospodin Slobodan Radovanović Vrle uručio plakete najuspješnijima iz RS u ovom sportu za 2018. godinu.

KBV “Derventa” nastupao u Kutni

Članovi Kluba borilačkih vještina/KBV/ “Derventa” nastupali su i 10. novembra na turniru u Hrvatskoj „Kutina Open“, gdje je Simo Zorić bio treći, dok je Tamara Radovanović poražena u polufinalu.

„Nakon tih nastupa, već je evidentatn iskorak, jer je Tamara tada imala prvo takmičenje, a Zorić drugo. Evo već su potvrdili napredak u Banja Luci“, kazali su iz KBV „Derventa“.

Dervenćani naredni nastup imaju na Internacionalnom kupu u Prnjavoru koji je 1. decembra.

sportdc.net