Home GRADOVIDoboj Doboj: Vakcinacija policijskih službenika protiv korona virusa

Doboj: Vakcinacija policijskih službenika protiv korona virusa

by Dejan B.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković rekao je da je danas u Higijensko-epidemiološkoj službi /HES/ Doma zdravlja Doboj vakcinaciji protiv virusa korona vakcinom “sinofarm” pristupilo 50 policijskih službenika, a sutra će se njih oko 20 imunizovati vakcinom “sputnjik ve”.
“Ukupno više od 200 policijskih službenika Policijske uprave Doboj do sada je vakcinisano”, izjavio je Radinković novinarima i dodao da je oko 50 njih vakcinu primilo u Srbiji, a da je on imunizovan u dobojskom Domu zdravlja.

Radinković, koji je u novembru bio zaražen virusom korona, ukazao je na značaj vakcinacije s obzirom na to da posljedice od ovog virusa, zbog kojeg je dvije sedmice bio bolnički zbrinut u Univerzitetskom kliničkom centru Banjaluke, osjeti i danas u vidu nesanice i glavobolje.

On je pozvao sve pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i građane da se odazovu akciji imunizacije kako bi sačuvali svoje i zdravlje drugih, s obzirom na to da se već od septembra najavljuje novi soj virusa korona i pogoršanje epidemiološke situacije.

Rukovodilac HES-a Milena Brkić rekla je da je počela organizovana imunizacija po ustanovama i da se sutra očekuju službenici okružnog zatvora, a nakon njih i poslovni subjekti.

“U pripremi je formiranje i edukacija mobilnih ekipa koje će ići na teren u terenske ambulante za ono stanovništvo koje je ugroženo finansijski zbog prevoza”, najavila je Brkićeva.

Ona je navela da od sprovođenja vakcinacije bez prethodnog zakazivanja dnevni broj imunizovanih građana iznosi oko 300, te istakla da danas očekuju isporuku dodatnih 600 doza “sinofarma”, prve komponente “sputnjika ve”, “astra zeneke”, a da je u najavi dolazak i “fajzera”.

Ona je poručila građanima koji čekaju revakcinaciju drugom komponentom “sputnjika ve”, njih oko 2.500, da će zbog ograničenih dostavljenih količina telefonski biti pozivana lica koja su prvu komponentu ove vakcinu primila 2. i 3. juna.

Prvu dozu vakcine “sinofarm” danas je primio pomoćnik komandira Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj Goran Petrović, koji je rekao da se za imunizaciju odlučio iako je virus korona prebolio u novembru prošle godine.

Policijski službenik Vojin Božanović rekao je da se nije dvoumio oko vakcinacije i da mu nije bio bitan izbor vakcine, s obzirom na to mu je bilo bitno da se vakciniše.

SRNA

Preporučujemo