Home GRADOVIDoboj Doboj opet u znaku rukometa

Doboj opet u znaku rukometa

by Dejan B.

Jubilarni 50. Međunarodni rukometni TV turnir šampiona “Doboj 2018” na programu je od 14. do 18. avgusta 2018. godine na Stadionu sportskih igara u Doboju.

-Za osvajanje titule šampiona dobojskog turnira, boriće se renomirane ekipe koje dolaze iz država u okruženju, ali i iz onih nešto daljih, pa će tako sa nama ove godine biti KIF Kolding iz Danske, rumunska Steaua, slovački Tatran Prešov, Hapoel Rišon iz Izraela, Koper iz Slovenije, prvak Srbija novosadska Vojvodina, te pored našeg kluba Sloge BiH će predstavljati još Izviđač iz Ljubuškog. I pored toga što nam je cilj bio da dovedemo što više ekipa iz zemalja bivše SFRJ, takmičarski kalendari se nisu uklopali pa smo uspeli angažovati ekipe iz dve odnosno tri države sa navedenog područja. Očekujemo jak i valitetan turnir – istakao je Enes Suljkanović, predsednik Izvršnog odbora TV turnira šampiona “Doboj 2018”.

Prema njegovim rečima finansijska konstrukcija ovogodišnjeg izdanja tradicionalnog međunarodnog turnira koji se nalazi u kalendaru EHF biće zatvorena sa 270.000 maraka. Generalni pokrovitelj je Grad Doboj, uz podršku Vlade Republike Srpske, tačnije Ministarstva porodice, omladine i sporta. Medijski pokrovitelj je Radio-televizija Republike Srpske.

Kada su u pitanju sadržaji koji će da prate TV Turnir “Doboj 2018” tu će biti tradicionalna manifestacija ulicama Grada Doboja „Parade sporta“ koja sa muzičkim koncertom i vatrometom, predstavlja svojevrstan uvod u sam takmičarski deo TV turnira. Pošte Srpske su za ovu riliku i jubilarni TV turnir šampiona “Doboj 2018” izdale posebnu markicu.

-Očekujemo i dolazak velikog broja rukometnih radnika, bivših igrača i reprezentativaca iz BiH i regiona, jer naš turnir svake godine privlači veliku pažnju i iz godine u godinu dobijamo odlične ocene i pohvale od Evropske rukometne federacije – istakao je direktor dobojskog TV turnira šampiona Dario Popović.

Ovaj turnir koji je u rangu manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku i njenu Vladu počeo je sada davne 1965. godine, a samo tokom ratnih godina devedesetih minulog veka nije održavan jer je Doboj bio granatiran iz Federacije BiH.

Na dobojskom turniru do sada su igrala velika klupska imena kao što su: Monpelje, Siudad Real, Nordhorn, Čehovski Medvedi, Steaua, Gumersbah, Dukla, CSKA, Barselona, Lugi, Vesprem, Partizan, Pelister, Crvene zvezda, Atletiko, Metaloplastika, Kretej, Zagreb, Borac Banjaluka i mnogih drugih. Igrale su i mnoge zvezde ovog sporta, a imena rukometnih velikana poput Karabatića, Stinge, Vujovića, Horvata, Šmita, Vunderliha, Černišova, Maksimova, Birtolana, Tomina, Karaue, Klempela, Šarića i stotina drugih i trenera: Dušebajeva, Červara, Hasanefendića, Ocelee, Živkovića, Predehe, Seleša, Štencla, Jevtušenka, Andersona, Petkovića i ostalih ostaju zapisana zlatnim slovima u večnoj knjizi dobojskog spektakla.

Domaćin na otvaranju

Svečano otvaranje 50. jubilarnog TV turnira šampiona “Doboj 2018” zakazano je za utorak, 14. avgusta u 17 časova, a nakon toga u 17.30 takmičenje će otvoriti rukometaši domaće Sloge, premijerligaša BiH i rumunske Steaue. Isti dan od 19.15 časova igraće Hapoel – Izviđač, odnosno od 21.00 Tatran – Koper.

Raspored utakmica za sledeće dane, sreda, 15. avgust: Kolding – Izviđač (17.30), Sloga – Tatran (19.15), Hapoel – Vojvodina (21.00); četvrtak, 16. avgust: Steaua – Koper (17.30), Izviđač – Vojvodina (19.15), Hapoel – kolding (21.00); petak, 17. avgust: Kolding – Vojvodina (17.30), Sloga – Koper (19.15), Tatran – Steaua (21.00).

Utakmice za plasman, subota, 18. avgust: za sedmo mesto (10.00 časova), za peto mesto (12.00), za treće mesto (18.00), finale (20.30).

SportDC

Preporučujemo