Radio Derventa – RTV Derventa vijesti
Početna stranica » Djecu sa Kosmeta ove godine ugostiće 20 lokalnih zajednica iz Srpske
Derventa

Djecu sa Kosmeta ove godine ugostiće 20 lokalnih zajednica iz Srpske

Foto: Radio Derventa

Srpsku djecu uzrasta od 10 do 15 godina iz socijalno ugroženih porodica iz većinskih srpskih opština i mjesta na Kosovu i Metohiji u junu će ugostiti porodice i osnovne škole iz 20 lokalnih zajednica Republike Srpske i iz Brčkog, u okviru projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov rekao je da će od 19. do 27. juna djecu ugostiti Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Trebinje, Gradiška, Han Pijesak, Sokolac, Prnjavor, Višegrad, Derventa, Šamac, Istočno Novo Sarajevo, Pale, Novi Grad, Čelinac, Modriča, Brod, Milići i Pelagićevo, Brčko.

On je istakao da će ovo biti najmasovniji projekat do sada sa više od 1.100 učenika i nastavnika, među kojima će biti djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju u pratnji svojih roditelja iz Udruženja roditelja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice koji će biti gosti Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji i Javne ustanove “Sunce” u Prijedoru.

“Prva grupa djece u sjeverozapadne opštine i gradove Srpske sa 17 autobusa dolazi 19. juna na centralni doček u Brčkom, a druga grupa sa šest autobusa koja ide u jugoistočne gradove i opštine dolazi 20. juna na centralni doček u Višegrad”, rekao je Arlov.

On je dodao da mu je drago što ove godine u programu učestvuju Sokolac, Milići i Pelagićevo.

Arlov je istakao da se kao i proteklih godina očekuje podrška kabineta predsjednika Republike Srpske, Vlade i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

“U toku sedmodnevnog boravka djece sa Kosova i Metohije predviđena su bratimljenja osnovnih Škola `Sveti Sava` i `Vuk Karadžić` iz Doboja sa istoimenim školama iz Kosovske Mitrovice i Vitine”, rekao je Arlov.

SRNA

Slične objave

Novčana pomoć ugostiteljima, turističkim agencijama…

Dejan B.

CIK potvrdio: Milorad Simić ima više glasova

Dejan B.

Oštrije mjere u Austriji utiču na planove velikog broja iseljenika iz Srpske

Dejan B.

Jedan smrtni slučaj, potvrđene nove infekcije u Derventi

Dejan B.

Dervenćanin lišen slobode na osnovu potjernice

Dejan B.

Gornja Lupljanica: Licima iz Tešnja oduzet gasni pištolj

Dejan B.