“Djeca izbjegla nesreću” Prnjavorčanin tvrdi da mu je auto pogodio zalutali metak u Dervetni

Prnjavorčanin Vedrana Lepir (37) tvrdi da je juče u vožnji pogođen zalutalim metkom.

Probijeno je i većim dijelom smrskano zadnje bočno staklo, a sreća u nesreći je što je dvadesetak minuta prije, kako kaže, iz automobila izašlo njegovo troje maloljetne djece.

Djeca su sjedila na zadnjem sjedištu. Lepir ih je ostavio u Palačkovcima i produžio kod prijetelja na slavu u Derventi, kada se sve dogodilo gotovo u samom centru Dervente, dok se nalazio za volanom svoje “tojote avensis”.

– Krenuo sam na slavu kod prijatelja u Derventu i kod Autobuske stanice na obilaznici čuo pucanj. Samo sekund potom sasulo mi se zadnje staklo na vratima automobila. Shvativši da sam pogođen, dodao sam gas i zaustavio se nekih 500 metara dalje na bivšoj benzinskoj pumpi “Dušanić”, kod “Frukte”, i odmah pozvao policiju. Sve je djelovalo gotovo nestvarno  – objavio je Lepir na Fejsbuku.

Lepir je izjavio da je slučaj prijavio policiji.

– Baš kao što sam jasno čuo pucanj, na snimku kamere se raspoznaje i zvižduk zrna, kao i moja instiktivna reakcija, tokom vožnje. Jedan automobil je bio pedesetak metara udaljen, tako da otklanjam eventualnu mogućnost da je kamen mogao pogoditi u zadnje bočno staklo – navodi Lepir, uz apel građanima da se obuzdaju od pucnjave, jer njegov slučaj svjedoči kojim opasnostima mogu biti izloženi i slučajni prolaznici.

Slučaj je Policijskoj upravi Doboj prijavljen juče oko 13 časova.

– Nakon obavljenog uviđaja policija je utvrdila da je na automobilu polomljeno staklo, ali nije pronađen metak. Obaviješteno je Okružno javno tužilaštvo u Doboju – izjavila je za Srpskainfo portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Snimak možete da pogledate OVDJE.

srpskainfo.com